RAZMINIRANJE POLJOPRIVREDNIH POVRŠINA NA PODRUČJU DONJIH BOGIĆEVACA

692 0

DRAGALIĆ, 28. srpnja 2011. – Kako doznajemo od općinskog načelnika Zvonimira Karlika brodska tvrtka Hardox privodi kraju radove na razminiranju poljoprivrednih površina na području Donjih Bogićevaca. Radi se o 11 hektara minski sumnjivih površina na jugozapadnom dijelu Općine Dragalić, na općinskoj granici prema Staroj Gradiški. Općina Dragalić bila je na crti novogradiške bojišnice s najviše površina pod minama u zapadnom dijelu županije. Razminiranje i kontrola minski sumnjivih površina privedena je kraju i, kako kaže načelnik Karlik, za razminirati je ostalo nešto površina na području Medarskih vinograda u vlasništvu Hrvatskih šuma i pojas uz autocestu. Na razminiranje još uvijek čeka dosta sporan pojas uz autocestu, koji da bi se očistio od mina, a poljoprivredne površine nakon 20 godina ponovo se mogle obrađivati, zahtijeva zatvaranje prometa autocestom i njegovo preusmjeravanje na županijsku cestu i Novu Gradišku.

Related Post

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 29/12/2012 0
Na završetku fiskalne 2012.godine želim se osvrnuti sa nekoliko rečenica na razdoblje posljednjih dvanaest mjeseci koji su iza nas.

1.000 kuna za novorođeno dijete

Autor - 29/12/2011 0
DRAGALIĆ, 29. prosinac 2011. – Načelnik Zvonimir Karlik i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Bunjevac tradicionalno su uoči Nove godine uručili…