S VESELJEM U ZATVOR

1421 0

NOVA GRADIŠKA, 22. veljače 2011. – Danas do ponoći novogradiški poduzetnik Dario Marenić biti će požeškom zatvoru. Odrekao se danas prava na žalbu na rješenje o upućivanju u zatvor i zatražio da se rješenje Prekršajnog suda u Novoj Gradiški odmah izvrši.

Provesti će tri dana u zatvoru jer ne želi platiti 300 kuna kazne zbog nepokošenog korova na zemljištu koje ima u naselju Zrinskih.

 

Sutkinja Prekršajnog suda Sandra Miškulin-Čališ danas je donijela rješenje kojim se Mareniću izriče kazna zatvora u trajanju od tri dana i upućuje na izdržavanje kazne u zatvor u Požegi u koji se ima javiti 22. veljače 2012. godine. U suprotnom, stoji u rješenju, izdat će se nadležnoj Policijskoj postaji nalog za privođenje u zatvor. Marenić, kako kaže, neće čekati policiju, već će sam otići u zatvor.

 

Kliknite na – LINK – za članak DARIO MARENIĆ NEĆE PLATITI KAZNU ZBOG NEPOKOŠENE TRAVE

 

-Odlučio sam ići u zatvor na tri dana zbog nepokošene trave. Jedini sam u Novoj Gradiški dobio kaznu za nepokošenu travu. Nakon prijave komunalnog redara sam kao građanin utvrdio da su čestice koje su kraj moje u vlasništvu Grada Nova Gradiška i Banke Brod u istom takvom stanju, nepokošene. Uredno sam podnio prijave 8. rujna 2011. godine o neodržavanju zemljišta kraj mog zemljišta do kojeg nisam mogao pristupiti zbog nepokošenog gradskog zemljišta. Komunalni redar je ustrajao na svojoj prijavi protiv mene i prijavu poslao prekršajnom sucu. Danas sam dobio presudu od 300 kuna. Otišao sam na Prekršajni sud i izjavio da ne želim platit kaznu. Pohvaljujem Sudu na brzini jer je odmah presudu preinačio u tri dana zatvora. Večeras do 24 sata moram biti u zatvoru u Požeg

 

To je moj javni prosvjed protiv funkcioniranja i rada gradske uprave. Želim na ovaj način na to upozoriti građane. Želim otići u zatvor uz tamburaše i s veseljem jer konačno pravna država funkcionira – kaže Dario Marenić.

 

Dario Marenić je županijski dopredsjednik HSP-a „Dr. Ante Starčević“. Smatra da je prijava komunalnog redara politički konotirana protiv njega kao političkog neistomišljenika. Kaže da će o svom slučaju izvijestiti nadležne državne institucije i Vijeće Europe jer je komunalnog redara i gradsku upravu upozorio i na druge građane koji krše odluku o komunalnom redu, a oni nisu ništa poduzeli.

Related Post

PROGNANIČKO NASELJE KOVAČEVAC

Autor - 13/09/2016 0
Na rubu grada, u prognaničkim kućicama, osim prognanika koji čekaju rješenje svojih statusa, žive i domicilne obielji slabijeg imovinskog stanja,…

OBNOVLJEN DRUŠTVENI DOM

Autor - 03/11/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 3. studenog 2013. – U društvenom domu više neće pjevati Miroslav Ilić ali ni nitko drugi, jer su…