SAŽETAK, PU BRODSKO-POSAVSKA

357 0

28. prosinac 2012. – Jučer je na području policijske uprave

evidentirano 16 kaznenih djela, od kojih su najbrojnija imovinska kaznena djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodile se četiri (4) prometne nesreće, od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom. Evidentiran je jedan (1) prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i jedan (1) prekršaj iz Zakona o strancima.

 

KAZNENA DJELA I PREKRŠAJI

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer su u okviru kriminalističkog istraživanja zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, od 32-godišnjaka iz Slavonskog Broda oduzeli ručnu bombu M-75 i kuburu ručne izrade. Protiv njega policija podnosi kaznenu prijavu u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Slavonskom Brodu, te policija nastavlja daljnji rad zbog sumnje da se 32-godišnjak nasilnički ponašao u obitelji, odnosno činjenja drugih kaznenih djela ili prekršaja.

 

Sinoć, oko 19 sati, u Slavonskom Brodu, Trg pobjede, mlađa muška osoba je zaposlenici kioska dala novčanicu od stotinu kuna i zatražila zamjenu usitno. Zaposlenica je potom pripremila usitnjeni novac, no mlađi neznanac je iz njenih ruku istrgnuo istu novčanicu koju joj je dao, kao i pripremljen usitnjeni novac, te pobjegao. Policija traga za počiniteljem ovog kaznenog djela.

 

Nakon zaprimljene dojave, noćas, oko 1,50 sati, da grupa mlađih osoba lupa po kiosku u Slavonskom Brodu, u Ulici Nikole Zrinskog, policijski službenici su odmah intervenirali i na mjestu događaja zatekli trojicu 13-godišnjaka i jednog 14-godišnjaka (svi iz Slavonskog Broda), koji su pokidali lokot na rashladnoj vitrini, no nisu je uspjeli otvoriti zbog dodatne zaštite. Policija nastavlja daljnji rad, a o ovom događaju su upoznali roditelje mlađeg maloljetnika i djece.

 

Jučer, oko 15 sati, policijski službenici su u Slavonskom Brodu, na ulici uočili 13-godišnjaka da aktivira pirotehnička sredstva II razreda, bez nazočnosti punoljetne osobe. Potom su od njegovog oca oduzeli oko 60 komada raznih pirotehničkih sredstava II razreda, protiv kojeg podnose optužni prijedlog.

Related Post