SAVJET MLADIH BPŽ i NG BUNTOVNICI ZAJEDNO

833 0

NOVA GRADIŠKA, 20. travanj 2013. – Savjet mladih Brodsko-posavske županije i Građanska inicijativa „NG -Buntovnici“ i organizirali su u četvrtak radionicu pod nazivom „Komunikacijski mehanizmi uvjeravanja i bihejviorizmi u ljudskom donošenju odluka“.

 

Predavač je bio Fran Mikuličić, stručnjak na područjima organizacijske i ljudske učinkovitosti. Završio je MBA studij u SAD-u na sveučilištu Vanderbilt, a trenutno je na doktorskom studiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Cilj je radionice bio razvijanje vještina komunikacije i mogućnosti utjecaja na druge ljude zbog povećanja učinkovitosti njihovih svakodnevnih socijalnih interakcija, dakle usavršavanje i otkrivanje vlastitih potencijala.

Uvodne riječi u temu radionice uputio je nazočnim predstavnicima udruga u ime organizatora Dejan Ivanković, član Savjeta mladih Brodsko-posavske županije.

– Zahvaljujem se u ime Savjeta mladih Brodsko-posavske županije i Građanske inicijative „NG Buntovnici“ što ste došli sudjelovati na ovoj radionici i naučiti nešto što će svakome od nas biti od velike pomoći u društvenom smislu općenito.

Kao jedini vijećnik Savjeta mladih Brodsko-posavske županije iz Nove Gradiške dao sam si zadatak, što mi je i odgovornost, da mi kao predstavnici mlađe populacije imamo što više efektivnog, a ne formalnog, utjecaja na društveni sustav općenito.

Stoga, smatram da nam je najvažniji zadatak na kojemu trebamo ustrajati upravo kohezija Savjeta mladih BPŽ, Savjeta mladih Grada Nova Gradiška i savjeta mladih okolnih općina. Cilj ove radionice je svojevrsni početak ka ostvarenju toga cilja. Odnosno, da zajedničkim snagama i team buildingom mi mladi postavimo kvalitetne uvjete i izglede za prosperitet našega grada u kojemu ćemo, nadam se, i ostati – kazao je Dejan Ivanković i dodao da mladi idejama, energijom i entuzijazmom moraju više utjecati na lokalnu samoupravu i potaći političare, da bolje i savjesnije obavljaju svoju dužnost zadatak.

Ispred novoizabranog Savjeta nladih Nove Gradiške nazočio je Ivan Maričević.

Na cjelodnevnoj komunikacijskoj radionici, sudionici su mogli u veoma slikovitom pristupu čuti primjere iz raznih životnih situacija, od običnog svakodnevnog razgovora na relaciji roditelji – djeca pa sve do kompleksnijih političkih pregovora, uvjeravanja i naravno razgovora i testiranja pri kandidiranu za zapošljavanje.

Sudionici radionice uključivali su se u rad što je dovoljan dokaz da je cijela zamisao oko organiziranja takve radionice veoma uspjela a u prilog toj tvrdnji govori i činjenica da je sve počelo u 10, a završetak radionice je bio nešto iza 16:30 sati.

 

 

Related Post

NOVO LICE CVJETNOG TRGA

Autor - 20/07/2017 0
NOVA GRADIŠKA, 20. srpnja 2017. – Nakon što je Grad od Srpske pravoslavne crkve otkupio parcelu na Cvjetnom trgu i…