SDP SENIORI – Pacijent i njegova obitelj u središtiu su novog zdravstvenog sustava

608 0

NOVA GRADIŠKA, 1. listopada 2011. – Seniori Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška danas su na Međunarodni dan starijih osoba u središtu grada promovirali zdravstveni dio plana 21 kukuriku koalicije, družili se s građani i dijelili ima promotivni materijal. – Zdravlje ne smije biti luksuz, a pacijent i njegova obitelj moraju biti u središtu zdravstvenog sustava.

Neke od mjera kojima ćemo to ostvariti su redefiniranje lista lijekova i proširenje osnovne A liste lijekova, revitalizacija centara za kućne posjete i smanjivanje lista čekanja.

Polazno načelo zdravstvene politike naše koalicije je da kvalitetna zdravstvena zaštita mora biti dostupna svim našim građanima prema načelima sveobuhvatnosti, dostupnosti i solidarnosti. Zdravlje je ključni čimbenik kvalitete života svakog pojedinca, te gospodarskoga i općega razvoja društva, pa zato naglašavamo da ulaganje u zdravlje treba biti temeljna investicijska strategija svakog pojedinca i svakog društva – poruka je građanima i biračima.

Related Post

Razgovor s Josipom Vukovićem

Autor - 05/12/2011 0
Mislim da će politika nove Vlade biti u maksimalnoj decentralizaciji. Sada od 100 kuna javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave ostaje…

SDP-ovci na tržnici

Autor - 28/11/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 28. studeni 2011. – Predvođeni Franjom Kikićem novogradiški SDP-ovci, među kojima su bili Igor Dragovan, nositelj SDP-ove liste…