SJEDNICA KOOREDINACIJSKOG TIJELA ZA PREVENCIJU OVISNOSTI

688 0

NOVA GRADIŠKA, 6. studenog 2015. – Planiranje programa obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti bila je tema sjednice Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška održane 4. studenog.

Sudjelovali su voditelji preventivnih programa u osnovnim (OŠ „mato Lovrak“, OŠ „Ljudevit Gaj“, i srednjim gradskim školama (Gimnazija, Elektro-tehnička i ekonomska škola, Industrijsko-obrtnička škola, predstavnica zdravstvenih ustanova dr. Roberta Šišić, Tomislav Marković, policajac u zajednici Policijske postaje Nova Gradiška, Vesna Mihić iz Centra za socijslnu skrb Nova Gradiška, predstavnica Udruge „Pozitiva“ i ravnatelj Gradskog i Županijskog društva Crvenog križa Franjo Pavlović.

Poslije uvodnih riječi magistre Ljiljane Lukačević, predsjednice Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti članovi toga Tijela prezentirali su planirane programe u ovogodišnjem mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca. Uz već ustaljene i kvalitetne sadržaje planiraju se i neki novi, primjerice jedan od njih je program „Glazbom protiv ovisnosti“ kojega će, među ostalim, umjesto Aukcije slika provesti novogradiška Gimnazija. Također vrlo zanimljiv program u sklopu planiranih sadržaja u ETŠ i Ekonomskoj školi je uvođenje kluba volontera koji će volonterske sate provoditi s polaznicima Dječjeg vrtića NG. Zanimljiv dio sadržaja u srednjim školama svakako će biti i debate s temama o ovisnostima te parlaonica u OŠ „Mato Lovrak“. Ono što je važno u prevenciji različitih oblika ovisnosti je da svi članovi Koordinacijskog tijela djeluju umreženo i zajedno u kontinuitetu već 10. godina. Rezultati njihova rada, s obzirom na ciljane skupine kojima su namijenjeni programi, ne vide se trenutno, ali vrijednost njihova djelovanja je dugoročna. I tijekom prošle godine odrađeno je izuzetno puno kvalitetnih sadržaja u koje su članovi Koordinacijskog tijela uložili i vlastita sredstva, a udruga „Pozitiva“ jednim od svojih projekata vezanih za problematiku ovisnosti u grad je donijela 50. 000 kuna. Na taj način ujedno su ušteđena proračunska sredstva osigurana za provedbu programa Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti.

 

Cjelovit plan i program kojega će ove godine provesti bit će završen slijedećega tjedna i objavljen plakatima, kao i u medijima i na portalima.

 

Svakako treba naglasiti kako će na kraju ovogodišnjeg Mjeseca borbe protiv ovisnosti biti objavljen i predstavljen „Bilten“ Koordinacijskog tijela prevencije ovisnosti grada Nova Gradiška u kojemu će biti prezentiran presjek aktivnosti tijekom 10. godina njihova djelovanja.

Related Post

POKRENI SRCE -SPASI ŽIVOT

Autor - 10/07/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 10. srpanj 2013. – Nakon što je u travnju defibrilator predstavio pripadnicima ekipe prve pomoći Crvenog križa i…