SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE MLADIH HSS-A

662 0

REŠETARI, 2. veljače 2013. – Na sinoć održanoj izbornoj skupštini Županijske organizacije mladih HSS-a za predsjednika je izabran je Marko Marinović iz Rešetara.

Zamjenice  su Blaženka Andrić iz Oriovca, Tanja Matijević iz Okučana i Ana Rečić iz Oprisavaca.

 

-Kao predsjednik mladih općinske organizacije HSS-a Rešetari nastojao sam sudjelovati u svim akcijama koje je HSS organizirao. Sada, kao predsjednik županijske organizacije nastojat ću vedri duh i polet nas mladih prenijeti na sve općinske organizacije kako bi i kod njih u većoj mjeri zaživio rad mladih. Svoj rad temeljit ću na učenju braće Radić, vjeri, poštenju i slozi. To su temeljne vrijednosti ne samo članova HSS-a, već i svakog pojedinog čovjeka. Siguran sam da kroz našu mladost i iskustvo starijih članova možemo poboljšat, kulturni, društveni pa i politički život – kazao je, zahvaljujući se na povjerenju, predsjednik Marko Marinović.

 

Davor Vlaović pohvalio je brojne aktivnosti mladih HSS-a, koji su, ako je naglasio, u proteklom periodu pomagali socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, od djece do umirovljenika, održali brojne rasprave i tiskovne konferencije na kojima se govorili o aktualnim životnim pitanjima kao što su smanjenja porodiljskih naknada i poskupljenje telekomunikacijskih usluga, a ukazivali na ulogu i položaj mladih u Hrvatskoj i zalagali se za besplatne knjige svim osnovcima. Zahvalio im se i na brojnim drugim aktivnostima, koje su provodili i kako je istaknuo, promovirali HSS.

-Mladi će unijeti život i vedrinu. To nam treba, to treba Hrvatskoj, to treba građanima Hrvatske. Bez entuzijazma, vedrine i bez mladosti nemamo kuda ići. Ovdje su se danas u Rešetarima okupili načelnici općina, kandidati i kandidatkinje za načelnike i gradske dužnosnike. Među mladima ima ljudi koji će morati preuzeti dužnosti u gradovima, županijama i općinama. To je jedini pravi put. Ova izborna skupština dobar je primjer jer danas u Rešetarima, uz mlade, ima i dobar dio seniora, koji su došli dati im podršku. Kazao je Branko Hrg.

 

Mladi HSS-a Brodsko-posavske županije okupili su se sinoć u Vatrogasnom domu u Rešetarima u nazočnosti predsjednika HSS-a Branka Hrga, predsjednika županijske organizacije predsjednika Davora Vlaovića i Klare Šćuka, predsjednice županijske organizacije, općinskih načelnika s područja županije, a nazočna je bila Ivanka Grgić predstavljena kao kandidatkinja i buduća načelnica u općini Rešetari. Bili su tu povjerenik asocijacije mladih HSS-a, Matija Orešković i Dejan Friščić, tehnički tajnik sveučilišne organizacije mladih HSS-a.

 

Related Post

PRIOPĆENJE HSS- a: ZABRINUTA PETIR!

Autor - 04/09/2015 0
Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske donijelo je početkom kolovoza 2015. godine odluku o povećanju razine raspoloživih sredstava za prijave pristigle na…

HSS

Autor - 23/07/2013 0
HSS-ovci brodsko-posavske županije u nedjelju 21.srpnja tradicionalno su se okupili u Surevici,općina Garčin na obiteljskom druženju i svetoj misi koju…