SLAVČA

1782 0

NOVA GRADIŠKA,12. ožujka 2013. –  Koristeći vrijeme pogodno za vanjske radove Djelatnici Slavče prionuli su proljetnom poslu i „šminkanju“ gradskih zelenih površina, parkova i cvjetnih gredica.

 

U tijeku je proljetno orezivanje mladog drveća kuglaste forme, kuglastog javora i bagrema. Treba orezati ukupno 200 stabala posađenih prije nekoliko godina u Jelačičevoj, Benkovićevoj, I. G. Kovačića, Ljubibratićevoj, Frankopanskoj i Psunjskoj ulici te na Trgu dr. Franje Tuđmana i dječjem igralištu uz tržnicu.

Na cvjetnim gredicama obavljeno je i prvo proljetno okopavanje maćuhica i trajnica. Svake se godine povećavaju površine u našem gradu koje su pretvorene u cvjetne gredice. Površine zasađene cvijećem su 400, a trajnicama 300 četvornih metara.

Dodajmo da ljepšem i urednijem gradu svakodnevno doprinose dva čistača sa trokolicama koji po nogostupima i zelenim površinama skupljaju papir i drugo smeće, dok radni stroj čistilica svakodnevno čisti ulice.

Related Post

OSIGURANA PITKA VODA

Autor - 18/05/2014 0
Gradonačelnik poziva građane da dođu u Javnu vatrogasnu postrojbu i natoče pitku vodu u količinama koje su im potrebne NOVA…

DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

Autor - 22/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 22. lipnja 2014. – Prigodom obilježavanja Dana antifašističke borbe u spomen svim hrvatskim braniteljima i sudionicima stvaranja samostalne…