SLIJEDE KAZNE! – Od 73 osobe u samoizolaciji na području županije 14 ih nije poštivalo propisanu mjeru

1435 0

SLAVONSKI BROD, 22. ožujka 2020. – U borbi protiv širenja koronavirusa i nadzoru u provođenju mjera županijskog i nacionalnog Stožera Civilne zaštite veliku ulogu imaju policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske. Dodatan posao stvaraju im nedisciplinirani građani koji ne poštuju propisane mjere, posebno osobe koje su u samoizolaciji.
-Policijska uprava Brodsko-posavska nadzire osobe kojima je određena mjera samoizolacije od strane sanitarnih inspektora, granične policije kao i izdvojenih ambulanti Domova zdravlja za COVID-19, te liječnika obiteljske medicine. Po podacima PU Brodsko-posavske trenutno je 1072 osobe pod mjerom samoizolacije. U protkala 24 sata evidentirano je 11 dojava o kršenju ovih mjera, a izlaskom na teren utvrđeno je kako su 2 osobe prekršile propisanu mjeru samoizolacije. Od prošle subote zaprimljeno je 68 dojava, provjerene su 73 osobe i utvrđeno je kako 14 osoba nije poštivalo propisanu mjeru.
Policijska uprava Brodsko-posavska nadzire i provođenje donesenih odluka i zabrana. Zaprimljeno je nekoliko dojava o kršenju zabrane rada ugostiteljskih objekata i okupljanja većeg broja građana na izletištu „Poloj”, obilaskom javnih mjesta utvrđeno je da se građani dosta dobro pridržavaju mjera i naputaka te shodno tom nije ni bilo postupanja. Policijska uprava nadzire tranzitni promet preko graničnog prijelaza i karantenu za vozače teretnih vozila – kazao je načelnik Antun Valić na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Related Post