SOLARNA ELEKTRANA 10 KW

632 0

NOVA GRADIŠKA, 6. svibanj 2013. – U subotu 04.05.2013. postavljena je na krov školske radionice Industrijsko-obrtničke škole u Novoj Gradiški Solarna elektrana 10 KW.

 

Time je završena 1. Faza Projekta SOLARNA ELEKTRANA 10 KW NA KROVU INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE U NOVOJ GRADIŠKI .

 

U 2. Fazi slijedi izgradnja nove trafostanice, koja će zamijeniti postojeću trafostanicu u dvorištu školske radionice, prije nego se Solarna elektrana priključi na mrežu i predaje (prodaje) električnu energiju iz obnovljivih izvora (sunca) HEP-u. Ove radove će izvesti Elektra Nova Gradiška. Ujedno se izvode i završni radovi na ishođenju potrebite dokumentacije koja je potrebna prije puštanja u rad.

 

Sigurni smo da će Solarna elektrana ispuniti zadaće koje su postavljene, a to su praktični primjer iskoristivosti obnovljivih izvora energije kroz financijsku dobit, ali osobno mislim da je još veća korist biti za potrebe kvalitetne edukacije učenika naše škole, kao i davanje stručnih informacija kroz predavanja, seminare, radionice i slično svim zainteresiranim pojedincima ili tvrtkama za primjenu obnovljivih izvora energije u svojim životnim situacijama.

 

Zahvaljujemo se osnivaču škole Brodsko-posavskoj županiji koja je prepoznala važnost ovog projekta i osigurala sredstva u sklopu uvođenja novih zanimanja u Industrijsko-obrtničkoj školi u Novoj Gradiški.

 

Ravnatelj:

Mijo Matošević

Related Post

GRADSKO VIJEĆE

Autor - 22/03/2013 0
Bez kredita od 11 milijuna kuna teško će biti realizirani projekti koji se dijelom financiraju iz gradskog proračuna i vjerojatno…

GRAD NOVA GRADIŠKA

Autor - 17/10/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 17. listopada 2016. – Na temelju članka 15. stavak 1. Odluke o javnim priznanjima Grada Nove Gradiške –…

Novogradiški ratni spomenar

Autor - 08/01/2012 0
Nakon potpisivanja Sarajevskog sporazuma o bezuvjetnom prekidu vatre, početkom 1992. godine, na novogradiškoj bojišnici održavalo se labavo primirje. Agresor je…