SRBIN SE PRAVIO SLOVENCEM

461 0

SLOAVONSKI BROD, 30. lipanj 2015. – Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.

Mladić je u subotu 27. lipnja kontroliran na graničnom prijelazu Slavonski Brod kada je kao putnik u autobusu imao namjeru ući u Republiku Hrvatsku i nastaviti putovanje do Austrije.

 

Prilikom granične kontrole pokazao je putnu ispravu i osobnu iskaznicu Slovenije na ime i prezime slovenskog državljana. Pregledom dokumenata izražena je sumnja u originalnost dokumenata i identitet osobe. Provedenim kriminalističkim istraživanjem i provjerama utvrđeno je da se imenom i prezimenom takva osoba ne vodi kao državljanin Slovenije te da su putna isprava i osobna iskaznica Slovenije pod istim serijskim brojevima izdane na ime i prezime drugih osoba, državljana Slovenije.

 

Daljnjom provjerom je utvrđeno da je mladić državljanin Republike Srbije sasvim drugog imena i prezimena od upisanog u dokumentima. Osumnjičen je da je krivotvorene dokumente nabavio prije mjesec dana u Beogradu, ilegalno od nepoznate osobe radi korištenja kao svojih kako bi otputovao u Austriju.

 

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policija je 25-godišnjaka uz kaznenu prijavu za kazneno djelo krivotvorenje isprave, jučer oko 9 sati dovela sucu istrage, koji mu je Rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana nakon čega je oko 11 sati predan u zatvor u Požegi.

Related Post

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Autor - 03/02/2015 0
SLAVONSKI BROD, 3. veljače 2015. – U sklopu provođenja akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani su policiji dragovoljno predali:…