Svečano zatvaranje Kampa vatrogasne mladeži u Fažani

688 0

U Fažani je 28. kolovoza održano svečano zatvaranje 24. Kampa vatrogasne mladeži. Na svečanom zatvaranju nazočili su najviši dužnosnici Hrvatske vatrogasne zajednice: glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, načelnik Željko Popović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac, ujedno i zamjenik predsjednika HVZ-a, predsjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Slavko Gauš, zapovjednik DVD-a Općine Fažana Milan Tadić, zapovjednik DVD-a NP Brijuni Stjepan Sušac, predstavnica načelnika Općine Fažane Nataša Novak, Danijel Ferić, direktor poduzeća Komunalac te ostali uvaženi gosti.
Prije svečanog zatvaranja održan je sastanak zapovjednika Kampa na kojoj su podnesena izvješća o radu svih smjena. Napravljen je presjek aktivnosti rada u kojem je u 11 smjena sudjelovala vatrogasna mladež iz gotovo svih hrvatskih županija. Sudionici zadnje smjene u Kampu nazočnima su prezentirali nekoliko vatrogasnih vježbi i vatrogasnih igrica koje uvježbavaju u sklopu svakodnevnih aktivnosti kroz program rada Kampa.
Dino Kozlevac na svečanom je zatvaranju izrazio zadovoljstvo što je 24. kamp protekao u najboljem redu. Naglasio je kako je ukupno sudjelovalo 1383 sudionika, a velik broj njih je došao prvi puta na more.
„Plan nam je nastaviti razvijati rad Kampa, jer su vjerujem, sadašnji sudionici Kampa budući vatrogasni dužnosnici“, rekao je D. Kozlevac.
Isto tako, zamjenik predsjednika HVZ-a zahvalio je Općini Fažana, Turističkoj zajednici Fažana, Nacionalnom parku Brijuni te kolegama iz Fažane i Pule kao i svima koji su doprinijeli uspješnom radu Kampa.
Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pozdravio je nazočne u ime predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice A. Sanadera te također zahvalio svima koji su sudjelovali u uspješnom radu Kampa. Podsjetio je kako je on jedan od prvih zapovjednika u Kampu te kako je vidljivo da je on svake godine sve bolji.
„Želja nam je da ovaj Kamp postane odgojno-obrazovni centar u skorašnjoj budućnosti koji će 365 dana godina biti otvoren svim članovima vatrogasne organizacije“.
Zapovjednik Tucaković pozdravio je odluku da od ove godine jedna osoba iz ureda cijelo ljeto boravi u Kampu zbog čega je unaprijeđeno njegovo provođenje rada.
Svečano zatvaranje bila je prilika prikazati i dva kratka filma snimljena o radu Kampa.

Related Post

DAN POLICIJE PROSLAVLJEN U SIBINJU

Autor - 05/10/2017 0
SLAVONSKI BROD / SIBINJ – Policijska uprave brodsko-posavska, danas (4. listopada), obilježila je Dan policije, zaštitnika policije, Svetog Mihovila, u…