U Adžamovcima otvoren područni odjela Dječjeg vrtića Čarobni svijet

1359 0

Autor Franjo Samardžić

REEŠETARI /ADŽAMOVCI, 29. kolovoza 2019. – Ima općina koje nemaju ni jedan dječji vrtić, a Općina Rešetari ih ima dva, a umjesto starog gradi još i treći u kome će biti i jaslice. Iako i ova općina slijedi trend iseljavanja iz Slavonije i mladi odlaze općinska predstavnička i izvršna vlast na čelu s načelnikom Zlatkom Agom ulaže napore i novac lako bi se za najmlađe stanovnike i njihove obitelji stvorili što bolji uvjeti za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje. Kako je sinoć, na otvaranju područnog odjela dječjeg vrtića u Adžamovcima, koji će raditi u sastavu Dječjeg vrtića Čarobni svijet u Rešetarima, kazao načelnik Zlatko Aga, najbolji je to način da se utječe na demografsku sliku općine, a one koji su otišli potakne na razmišljanje da se jednoga dana i vrate.
Bilo je zato sinoć u Adžamovcima puno zadovoljstva kod svih nazočnih, a pogotovo onih koji su dali svoj doprinos da se adaptira stara škola i u njoj najsuvremenije opremi prostor potrebe predškolskog obrazovnog sustava i odgoja djece iz mjesta koja gravitiraju Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Adžamovcima. Prostor će se moći koristiti i za potrebe udruga i organiziranje predavanja, radionica i druga okupljanja.
Uz načelnika Zlatka Agu zadovoljstvo nisu krili pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak i župan Danijel Marušić. Nazočni su bili ravnateljica Dječjeg vrtića „Čarobni svijet” Jasminka Kolić, načlenik Općine Cernik Vitomir Žakić, brigadni general Mladen Mikolčević, drugi uzvanici i mještani.
U obnovu i opremanje prostora stare škole u Adžamovcima, koji je Općini Rešetari darivala Brdsko-posavska županija utrošeno je milijun kuna, od kojih je 755.771 kuna dalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a ostalo Brodsko-posavska županija i Općina Rešetari.
Načelnik Zlatko Aga zahvalio se Ministarstvu demografije, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Brodsko posavskoj županiji, Osnovnoj školi „Vladimir Nazor” Adžamovci, njenom Školskom odboru i ravnateljici Mariji Petričević, koji su pomogli u rješavanju imovinsko- pravnih odnosa i osigurali sredstva da se stara škola obnovi.

Related Post