Svjetski dan prve pomoći

916 0

NOVA GRADIŠKA, 5. rujna 2018. – Tradicionalno u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, nacionalna društva obilježavaju taj dan putem raznih aktivnosti, ukazujući građanima u zemljama u kojima djeluju, na važnost pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći kao i izgradnje svijesti o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna, bez razlike.

Osposobljavanje što većeg broja ljudi za pružanje prve pomoći važno je u spašavanju života kao i u smanjenju štetnih posljedica nesreća koje se događaju svakodnevno u svim životnim aktivnostima.

Ovogodišnja tema obilježavanja je posvećena Prvoj pomoći kod Prometnih nesreća. Na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca sva nacionalna društva diljem svijeta obilježiti će Svjetski dan prve pomoći.

Budući je prva pomoć tradicionalna djelatnost Hrvatskog Crvenog križa, predviđenim aktivnostima nastojimo potaknuti građane na savjesno i odgovorno ponašanje, s ciljem spašavanja života i smanjenja posljedica od invaliditeta zbog iznenadnih bolesti i ozljeda.

-Povodom tog dana Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška planira kroz pokaznu vježbu ekipa Mladeži Crvenog križa prikazati pružanje pomoći unesrećenima. Uz Crveni križ i djelatnici Policijske postaje, Hitne medicinske i Patronažne službe uzet će učešća u ovoj manifestaciji i tako ćemo zajedno podsjetiti naše građane na važnost pružanja prve pomoći, dok će Patronažna služba građanima, koji nas posjete, mjeriti tlak i šećer u krvi.

Ove godine u obilježavanje se uključio i „A1 fitness centar“ koji će našim građanima predstaviti zdrav život i prevenciju bolesti kroz vježbanje i tjelesnu aktivnost – navodi Franjo Pavlović, ravnatelj HCK GDCK Nova Gradiška.

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći će se održati 07.09.2018. god.(petak) od 10 do 12 sati na trgu u centru grada. Crveni križ poziva građane da ih posjete.

Related Post

Ljetna turneja benda Meritas

Autor - 15/07/2019 0
Meritas otkriva nove koncertne destinacije – od Visa do Špancirfesta U godini posvećenoj njihovih prvih 20, Meritas širi svoj glazbeni…