SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU

715 0

NOVA GRADIŠKA, 3. travanj 2015. – Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja prema odluci Ujedinjenih naroda. S ciljem da skrenu pažnju na svjetski rastući problem autizma i upute poruku o važnosti

ranog dijagnosticiranja i rane intervencije u poremećajima iz autističnog spektra, ali i na svoje probleme, u obilježavanje se uključila i Udruga za pomoć osobama s autizmom Nova Gradiška.

 

Pod motom „ Danas šutim za autizam“ svojim su štandom na središnjem gradskom trgu 1, travnja skrenuli pozornost sugrađana na činjenicu da i u Novoj Gradiški ima osoba oboljelih od autizma, kojima, kao i njihovim obiteljima, treba dati potporu u svakodnevnom životu.

 

Podršku im je došao dati i gradonačelnik Željko Bigović.

 

Povodom Svjetskog dana autizma osvijetljeni su plavom bojom autizma Gradski muzej i fontana u parku. Simbolična je to podrška članovima Udruge i obiteljima koje imaju osobe oboljele od autizma.

 

Budući da za sada nema poznatog uzroka niti lijeka za izlječenje Udruga se bori za konkretniju pomoć kako bi oboljelima poboljšali život. Želja im je kuća s okućnicom u kojoj bi bila stambena zajednica za odrasle osobe s autizmom.

Related Post

TAEKWONDO KLUB “VUKOVI”

Autor - 02/05/2012 0
Dana 29. travnja 2012. godine održano je osmo po redu taekwondo natjecanje pod nazivom ”Bljesak”. Osnivači taekwondo kluba u Novskoj…