TURIZAM – TURISTIČKI DUŽNOSNICI U NOVOJ GRADIŠKI

925 0

NOVA GRADIŠKA, 13. srpnja 2010. – U radnom posjetu danas su bili predstavnici Ministarstva turizma, Brodsko-posavske županije i Županijske turističke zajednice. Kako kaže Ljiljana Siročić, tajnica TZ Nova Gradiška, došli su da se upoznaju s turističkim potencijalima novogradiškog kraja i s projektima kandidiranim za sufinaciranje za koje se

 vjeruje da će dobiti financijsku potporu Ministarstva turizma.

 

 Državni tajnik Željko Lenart, Tomislav Vukovac, ravnatelj Uprave za turističku infrastrukturu i zaštitu turističkih resursa, Davor Vlaović, zamjenik župana brodsko-posavskog, Pero Huljić, tajnik županijske Turističke zajednice, Milan Mateša, zamjenik gradonačelnika Nove gradiške i Marijan Štefanac razgovarali su o stanju turističke djelatnosti u Brodsko-posavskoj županiji i neiskorištenim turističkim potencijalima. Kasnije su im se pridružili Ivo Mujo, tajnik u Ministarstvu turizma i saborska zastupnica Mirjana Petir.   Posejtili su izletište Strmac i Opće poljoprivredno gospodarstvo „Lazić“ u općini Cernik, koja je također kandidirala svoje projekte za sufinanciranje, te kušaonicu piva obitelji Bošnjak u Sičicama.

Dva najznačajnija projekta za koje se traži sufinaciranje su vezana za restoran s prenoćištem „Slavonski biser“ i restoran „Dukat“, odnosno OPG Arić. Riječ je o investicijama u budući Hotel „Baština“ Ivice Grgića, koji će se urediti u zgradi koja je zaštićeni spomenik kulture,a nalazi se na raskrižju Frankopanske i ulice Karla Dieneša. Namjera je u njoj urediti hotel s tri zvjezdice. Drugi projekt je vezan za restoran Dukat i obitelj Arić, koja u Donjim Crnogovcima planira dogradnju obiteljskog gospodarstva u cilju poboljšanja ruralne turističke ponude.  

Related Post