U Okučanima održana akcija „Poštujte naše znakove“

675 0

Učenike i djecu je posebno oduševio zabavno edukativni sadržaj o ponašanju i rizicima u prometu dočaran kroz kazališnu predstavu „Đak veseljak i prometni znak“

OKUČANI – Preventivna akcija „Poštujte naše znakove“, održana je danas (22. listopada), u Okučanima.  a u zajedničkoj suradnji Službe za sigurnost cestovnog prometa, Službe prevencije Ravnateljstva policije, te Policijske uprave brodsko-posavske.

Osim policijskih službenika sudjelovali su i brojni partneri, čiji je rad na temu sigurnosti djece u prometu prepoznat kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa.

Preventivna akcija usmjerena ja na učenike prvih i drugih razreda osnovne škole, te najstarije grupe djece vrtićke dobi. U provedbi su osim policijskih službenika, sudjelovali i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Okučani.

Učenike i djecu je posebno oduševio zabavno edukativni sadržaj o ponašanju i rizicima u prometu dočaran kroz kazališnu predstavu „Đak veseljak i prometni znak“, a nakon toga su ispred Doma kulture djeci iz vrtića i učenicima ponuđeni razni sadržaji. Svi partneri projekta učenicima su prezentirali svoj rad i opremu. Djeca su mogla naučiti što sve rade i čime se služe razne službe: Dobrovoljno vatrogasno društvo, prometna, granična i  temeljna policija. Djeci su najzanimljivije bile interaktivne radionice „Mali forenzičari“, „Mi smo vaši policajci“, te „Opasni predmeti i odgovorno ponašanje“.

Related Post