U POVODU DANA GRADA

704 0

NOVA GRADIŠKA, 28. studeni 2015. – Jedna od brojnih manifestacija i događanja koja se ovih dana organiziraju u povodu Dana grada bilo je sinoć hvalevrijedno folklorno druženje pod nazivom Umirovljenici svome gradu.

Tradicionalno ga je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković organizirala Udruga Matice hrvatskih umirovljenika Grada Nova Gradiška koja je ove godine na pozornicu dovela kulturno-umjetnička društva „Mala“ iz gradskog naselja Mala, „Tkanica“ iz Okučana i „Rama“ iz Pleternice. Okupljene posjetitelje i folkloraše pozdravila je predsjednica udruge prof. Nada Potočki.

U prepunoj dvorani prvi su se pjesmom predstavili pjevači Udruge umirovljenika pod ravnanjem Julijane Žirovčić, a potom folkoraši u pratnji umirovljeničkog tamburaškog sastava.

Ne treba posebno isticati da su svi pjesmom i plesom često izazivali pljesak gledališta. Kako je naglasila prof. Nada Potočki program obilježavanja Dana grada i ova folklorna večer bili su prilika za prijateljske susrete, a nastupi kulturno-umjetničkih društava da se svi u dvorani, uz pjesmu i ples, isključe iz svakodnevice i druže se.

Related Post

DAN NEOVISNOSTI

Autor - 07/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 7. listopada 2013.- Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika…

PALAČA PRAVDE

Autor - 17/03/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 17. ožujak 2014. – Gradska izvršna vlast na čelu s gradonačelnikom Željkom Bigovićem ima tešku zadaću sačuvati Novoj…