U POVODU DANA GRADA ZASJEDALO DJEČJE GRADSKO VIJEĆE

653 0

NOVA GRADIŠKA, 4. prosinac 2015. – U Gradskoj su se vijećnici 3. prosinca okupili članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma na sjednici u povodu Dana grada. Gosti su im bili gradski vijećnici Zorica Popović, Igor Mokricki i

Marijan Radić. Nazočne su bile i ravnateljice gradskih osnovnih škola, pedagoginja OŠ Mato Lovrak, kao i Zrinka Ferenčina, tajnica DND koja je i potakla osnivanje Dječjeg gradskog vijeća i razvila aktivnosti DND-a Nova Gradiška. Sjednicu Dječjeg gradskog vijeća vodile su Mihaela Lipovac i Iva Češić pod budnim okom voditeljice spomenutoga vijeća Željke Zboril nastavnice i volonterke DND-a. Poseban gost bio je gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović, koji se, poslije predstavljanja sadržajnoga rada Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma, te dječjih uradaka o svome gradu, obratio okupljenima i među ostalim rekao:

 

„Ponosan sam gradonačelnik grada koji ima ovakve forumaše i članove Dječjeg gradskog vijeća. Doista je prekrasno provesti vrijeme s vama, slušati vas i vaše savjete i čestitam na svim aktivnostima koje ste uz puno truda i angažmana odradili u ovoj godini, kao i na svim aktivnostima kojima ste predstavljali grad Novu Gradišku i u Hrvatskom saboru, na državnim skupovima, susretima Dječjih gradskih vijeća u Selcu – rekao je, među ostalim gradonačelnik Željko Bigović. Odgovarajući na osvrte djece o onome što bi željeli, a najviše se želja odnosilo na gradski bazen i kino, istaknuo je kako mu je žao što smo davno izgubili kino, ali, kako je rekao, nastojat će se nabaviti potrebna oprema i postaviti je u Dom kulutre za kino predstave. Što se bazena tiče pojasnio je djeci da se ipak radi o većem zahvatu, ali da će se poduzeti sve, naravno prema mogućnostima, da se bazen uredi. Ove subote, 5. prosinca bit će otvoreno klizalište na Cvjetnom trgu upravo kako su djeca i javno poželjela u Dječjem tjednu. Također je gradonačelnik istaknuo kako se uređuju igrališta te da će se oštećena igrala zamijeniti novima, najavio i službeno otvorenje vrtića „Radost“. Što se tiče djece slabijeg imovnog stanja, grad vodi brigu o njima i njihovim obiteljima, ali, kako je istaknuo, ako vi znate nekoga tko nam se nije javio, a ima teškoća, svakako ga uputite k nama u Grad kako bismo pomogli. Na kraju je gradonačelnik pozvao djecu i njihove roditelje i na otvorenje klizališta, na manifestaciju „Advent u našemu gradu“ i pozvao članove Dječjeg gradskog vijeća na svečanu sjednicu u povodu Dana grada i župe te ujedno čestitao i božićne blagdane.

Pozdravne riječi i pohvale djeci uputila je i ravnateljica OŠ „Mato Lovrak“ Vesna Lončar Cindrić, naglašavajući kako se i ovoga puta potvrdilo geslo kojim se vode u ovoj školi „Kad se male i velike ruke slože doista se sve može“, a to, kako je istaknula, dokazuje i ovo Dječje gradsko vijeće. Okupljenima se obratila i Verica Lukačević, predsjednica DND-a NG zahvaljujući na potpori gradu, ali zahvaljujući i djeci na angažmanu i vrijednom radu tijekom godine.

 

Ono što su djeca izrekla o svome gradu, o onome što im se sviđa, što bi željeli, ali i onome što smatraju manje dobrim, pokazuje da naši mladi sugrađani itekako promatraju svijet i okruženje te formiraju stavove o tome. Pokazali su i suosjećajnost za svoje vršnjake u potrebi, ali i za starije koji nemaju svoga doma. Izrazili su i ljubav prema svome gradu, svojim obiteljima, prijateljima, a upravo je to ono što obvezuje starije da im stvore uvjete da se jednoga dana nakon školovanja mogu ponovno vratiti u svoj grad. Veseli i činjenica da su djeca uočila i pozitivne promjene i da su na tome izuzetno zahvalna, a posebno ponosna što je njihova Nova Gradiška, Grad-prijatelj djece.

Related Post

Novi prilazi zgradi Gimnazije

Autor - 01/11/2018 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 31. listopada 2018. – Nakon postavljanja spomenika sv. Ivanu Pavlu drugom i uređenja južnog dijela…