U povodu VRO „Bljesak“ održane 23. Sportske igre hrvatskih branitelja

696 0

Autor Franjo Samardžić

Prepoznajmo među sobom one najranjivije, budimo im dostupni i na razini koja se od nas očekuje. Stvarajmo društvo u kojemu će biti atmosfera tolerancije i u kojemu će hrvatski branitelji biti poštovani i vrednovani na način kako trebaju biti – kazao jer ministar Tomo Medved

OKUČANI, 1. svibnja 2019. – Jedan od tradicionalnih sadržaja s kojima počinje obilježavanje obljetnica RVO „Bljesak“ su sportske igre hrvatskih branitelja u organizaciji UVDR Brodsko-posavske županije. Bilo je tako i ove godine na 23. sportskim igrama. U nazočnosti hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih invalida, predsjednika Udruge veterana Domovinskog rata Joze Bungića, župana Danijela Marušića, općinskog načelnika u Okučanima Ace Vidakovića i brigadnog generala Siniše Jurkovića, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, ovogodišnje igre otvorio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

-Evo nas ponovo u Okučanima po 23. puta u sjećanju na žrtvu koju su podnijeli poginuli branitelji u VRO „Bljesak“ i oslobađanju zapadne Slavonije. I ove, kao i ranijih godina, zahvaljujem vam se na odazivu, na spremnosti da sudjelujete na ovim igrama i na taj način date svoj iznimno velik doprinos u očuvanju sjećanja na našu briljantnu operaciju „Bljesak“ , a posebno na našeg 51. hrvatskog branitelja koji je život položio za slobodu koju danas uživamo.
Iako je težnja svakog što bolji rezultat, neka vas i ove igre ohrabre bez obzira na ishod. Svi ste vi ovdje okupljeni pobjednici, ohrabreni u našem zajedništvu. Neizmjerno sam ponosan sa svima vama i svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata kao vaš ministar. Imamo iznimno kvalitetan partnerski odnos. Na tome ćemo ubuduće ustrajati i na taj način kroz međusobno poštovanje i uvažavanje graditi naš sustav koji mora biti odgovarajući i onakav kakav zaslužuju hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji.
Jako je lijepo na ovakav način započeti službeno i svečano obilježavanje 24. obljetnice VRO „Bljesak“. Prepoznajmo među sobom one najranjivije, budimo im dostupni i na razini koja se od nas očekuje. Stvarajmo društvo u kojemu će biti atmosfera tolerancije i u kojemu će hrvatski branitelji biti poštovani i vrednovani na način kako trebaju biti – kazao jer ministar Tomo Medved otvarajući ovogodišnje sportske igre.

Related Post