U PROMETNIM NESREĆAMA TEŠKO OZLIJEĐEN OSMOGODIŠNJI DJEČAK I 59-GODIŠNJA BICIKLISKINJA

777 0

NOVA GRADIŠKA: U Zapolju i Novoj Gradiški, jučer su se dogodile dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe ozlijeđene, od kojih dvije osobe teško, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Do prometne nesreće u Zapolju je došlo, oko 17.55 sati. Prometnu nesreću je prouzrokovao 38-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, koji je zbog neprilagođene brzine ušao u zavoj ulijevo, te kotačima zahvatio travu pored kolnika. Vozilo se potom zanijelo, udarilo u most, te sletjelo prevrnuvši se u kanalu. U ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđen 8-godišnji dječak, kojemu je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, dok je vozač lakše ozlijeđen. Policijski službenici su alkotestom u organizmu vozača očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 0.51 promila.

Druga prometna nesreća se dogodila u Novoj Gradiški, na raskrižju državnih cesta D313 i D51, oko 18 sati. Do prometne nesreće je došlo, jer je 31-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, skrećući ulijevo, oduzeo prednost prolaska 59-godišnjoj vozačici bicikla, koja je potom zajedno sa biciklom pala na kolnik. Teško ozlijeđenoj biciklistici, liječnička pomoć je ukazana u bolnici u Novoj Gradiški.

Policijski službenici protiv 38-godišnjaka i 31-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Related Post