U SRIJEDU 10. SVIBNJA: PREDSTAVA HNK ZAGREB “BELLA FIGURA”

1080 0

U srijedu 19. svibnja u 20 sati Pučko otvoreno učilište M. A. Relković ugostit će predstavu HNK u Zagrebu “Bella figura”.

GLUME:

Andrea: LANA BARIĆ

Boris: Amette MILAN PLEŠTINA

Francoise Hirt: OLGA PAKALOVIĆ

Eric Blum: DUŠAN BUĆAN

Yvonne Blum: KSENIJA MARINKOVIĆ

Glas iz offa: ARIJA RIZVIĆ

Yasmina Reza i ovim komadom secira moral srednje klase, uz svoj specifičan humor i ironiju, donoseći na scenu živote koji zapravo i mi živimo. Boris je uspješan poduzetnik koji namjerava uživati u romantičnoj večeri s ljubavnicom Andreom. Ona je samohrana majka i pomoćnica u ljekarni. Boris slučajno spomene kako je restoran preporučila njegova žena. Ta mala indiskrecija rezultirat će katastrofalnim posljedicama. Parkirajući ispred restorana, Boris autom udari stariju ženu. Uskoro se Borisu i Andreji pridruži još jedan par, Eric i Françoise, u pratnji Ericove majke Yvonne. Ubrzo postaje jasno kako su oba para povezana nezgodom na parkiralištu, a ispostavi se da je Françoise najbolja prijateljica Borisove žene. Svi zajedno sjedaju za stol, no vrlo brzo se vidi kakav je zapravo odnos između Borisa i Andreje.

Paralelno pratimo i odnos Erica, njegove majke i Françoise koji je daleko od idealnoga. Događaji se zahuktavaju, dolazi do fizičkih obračuna u trenucima kada se buržoaska fasada počne polako odljepljivati i kada ljudi moraju jedno drugome pogledati u oči.

— Redatelj je inteligentno odabrao glumce, svi igraju s ljubavlju za ulogu, osjećajući da im dobro pristaje dodijeljeni kostim. —

Jutarnji list, studeni 2015.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna, za učenike 25,00 kuna, možete kupiti u tajništvu Učilišta, Relkovićeva ulica 4, ili rezervirati na: telefon: 035/331-010, 331-011, 331-012, mobitel: 099/331-0115, e-mail:poumar@sb.t-com.hr

Foto: Mara Bratoš

Related Post