UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA

636 0

NOVA GRADIŠKA /POŽEGA, 19. kolovoza 2015. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška od ožujka provodi projekt razmjene mladih „Show Your Skills”, podržan od strane Europske Komisije u sklopu programa ”Erasmus+”,

za čiju je provedbu u Republici Hrvatskoj zadužena Agencija za mobilnost i programe EU.

 

Projekt ”Show Your Skills” je desetodnevna razmjena mladih (youth exchange) namijenjena mladima (studentima, volonterima, itd.), a provest će se u Požegi.

 

Dosada smo proveli pripremne aktivnosti, te u suradnji s partnerima odabrali sudionike razmjene koji dolaze iz 5 europskih zemalja- uključujući Hrvatsku- : Italije, Rumunjske, Španjolske i Turske. Sudionicima smo organizirali smještaj, te mjesto održavanja projektnih aktivnosti – pansion ‘Vila Dora’.

 

Jučer , 17.08., smo krenuli s provođenjem projektnih aktivnosti, te će u večernjim satima uslijediti neformalno otvorenje projekta uz dobrodošlicu sudionicima, dok će 18.08. biti službeno otvorenje projekta i započet će radionice koje će trajati do 25.08. Projekt je bogat sadržajima, tako da će uz predavanja po principu neformalnog učenja, sudionici imati priliku upoznati prirodno, te kulturno-povijesno bogatstvo Slavonije, kroz posjet glazbeno turističkoj manifestaciji ‘Novogradiško Glazbeno Ljeto’.

 

Kako je nezaposlenost mladih jedan od ključnih problema s kojima se Europa danas susreće, cilj ovog projekta je razviti ključne kompetencije kod mladih koje će im pomoći da otkriju svoj potencijal i povećaju vlastitu zapošljivost.

 

Kako bi se postigli projektni ciljevi, razmjena je osmišljena kao spoj radionica, tribina, predavanja, grupnog rada, simulacija i vježbi povezanih s temom nezaposlenosti. Najvažniji fokus će na razvoju kreativnosti i osjećaja za inicijativu kod mladih.

 

Nadamo se da ćemo ovim projektom potaći mlade na aktivno sudjelovanje u društvu i stvaranje boljih prilika, kako za sebe, tako i za druge, a na dobrobit cjelokupne zajednice!

 

Nikolina Jureković

Odnosi s javnošću

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Related Post

HRVATSKI RATNI VETERANI

Autor - 29/02/2016 0
BJELOVAR / NOVA GRADIŠKA – U posljednja dva tjedna ratni veterani iz bjelovarske udruge Hrvatski ratni veterani sukladno prihvaćenoj reorganizaciji…