UDRUGA POZITIVA

1004 0

NOVA GRADIŠKA, 4. prosinac 2012. – U okviru projekta „Korak bliže osobama 3. životne dobi“, koji Udruga „Pozitiva“ u suradnji s Ministarstvom zdravlja provodi od svibnja 2012.g., u petak 30. studenog i ponedjeljak 3. prosinca 2012.g.

održani su edukacijski seminari s ciljem poboljšanja kvalitete života i prilagodbe starijih osoba na život u udomiteljstvu.

 

Edukacijski seminar „Psihosocijalna prilagodba starijih osoba na udomiteljstvo“ organiziran je za udomitelje s novogradiškog područja s ciljem povećanja njihova znanja o stresnosti i separacijskoj anksioznosti koju starije osobe doživljavaju prilikom napuštanja svojih domova, susjeda kraj kojih su proveli život, ustaljenih navika, dragih stvari za koje su sentimentalno vezani i nastavka života u udomiteljskoj obitelji. Za vlasnike domova za starije osobe s novogradiškog područja organiziran je edukacijski seminar „Integracija starijih osoba na život u instituciji“ kako bi proširili svoje spoznaje o teškoćama prilagodbe na promjenu života, koje starije osobe doživljavaju dolaskom u instituciju u kojoj se moraju učiti pravilima života u zajednici. Seminare su vodile Darija Pavlović, dipl. socijalna radnica i Kristina Terzić, dr.med. specijalizantica psihijatrije.

Podsjetimo da je u organizaciji Udruge za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“ u gradskoj vijećnici pod nazivom „Susret tri generacije“ obilježen Međunarodni dan starijih osoba. Upriličena je izložba dječjih likovnih radova „Oko čela sijeda kosa, naočale na vrh nosa“ te malo literarno sijelo „Stih za njih“ i prezentacija pod nazivom „Za smijeh starijih osoba“.U programu su sudjelovali učenici gradskih osnovnih škola Ljudevita Gaja i Mate Lovraka, te OŠ Vladimira Nazora Adžamovci u pratnji mama, tata, baka i djedova.

Related Post