UDRUGA „POZITIVA“

651 0

NOVA GRADIŠKA, 13. veljače 2013. – Nacionalni Tjedan psihologije u Hrvatskoj šestu se godinu obilježava u tjednu u kojem je 20. veljača, dan kada je 1953.g. osnovano Hrvatsko psihološko društvo.

U organizaciji 6. Tjedna psihologije, Hrvatskom psihološkom društvu pridružuje se i Hrvatska psihološka komora, sa zajedničkim ciljem prikaza različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice.

 

Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA“ povodom 6. Tjedna psihologije u Hrvatskoj, 60. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva i 10. obljetnice Zakona o psihološkoj djelatnosti i osnivanja Hrvatske psihološke komore, priprema program kojim će se pridružiti struci u isticanju komparativnih prednosti psihologije kao profesije u interdisciplinarnom okruženju i naglašavanju njene posebnosti.

 

S ciljem isticanja potrebe za prevencijom novijih oblika ovisnosti u populaciji djece i mladih (ovisnosti o društvenim mrežama i ovisnosti o hrani), Udruga „Pozitiva“ sa srednjoškolcima organizira 19. veljače debatu „Virtualna zajednica ili naša klupa u parku“, a 20. veljače psihološku radionicu „Kvantitetu zamijenimo kvalitetom“ . Prezentacija „U korak s vremenom – prevencija suvremenih oblika ovisnosti“ na dnevnom je redu stručnog sastanka članova Koordinacijskog tijela za suzbijanje zlouporabe droga, koji će se održati 21.veljače 2013.

 

U Tjednu psihologije Udruga „Pozitiva“ će skrenuti pažnju struke i javnosti i na probleme starijih i bolesnih osoba. S tim ciljem 20. veljače Udruga organizira fokus grupu „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja starijih osoba“, u kojoj će lokalni psiholozi donijeti smjernice za buduću međusobnu suradnju, ali i za suradnju sa srodnim strukama u skrbi za mentalno zdravlje osoba 3. životne dobi. U petak, 22. veljače, u Službi neurologije i psihijatrije Opće bolnice Nova Gradiška na info-pultu će biti dostupan letak „Psihološka potpora bolesniku i njegovoj obitelji“.

 

Programske sadržaje će realizirati prof. psihologije Ivana Tomić, prof. psihologije Koraljka Hausnet-Lasović i mr. Ljiljana Lukačević, specijalist kliničke psihologije.

Related Post

DA SE NE ZABORAVI

Autor - 14/09/2016 0
NOVA GRADIŠKA /STARA GRADIŠKA, 14. rujna 2016. – Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata121. brigade – pukovnije Nova Gradiška, organizira 16.…