UDRUGA “POZITIVA”

639 0

NOVA GRADIŠKA, 4. studeni 2011. – U sklopu ovogodišnjeg projekta „Prevencija suvremenih oblika ovisnosti“ Udruga za promicanje života i održavanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“ Nova Gradiška organizirala je 3. studenog debatu „Online – život

ili vegetiranje“.

 

U župnoj dvorani župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, o sveprisutnom Internetu kao mediju bez kojeg se više ne može u svakodnevnom životu i njegovom pozitivnim i negativnim utjecajima debatirali su učenici Gimnazije.

Kako je uvodno obrazložila profesorica Koraljka Hausnet-Lasović, koja je debatu osmislila kao novi sadržaj u školskom preventivnom programu, njen je cilj i smisao potaknuti mlade ljude da razmišljaju o životu bez ikakvih oblika ovisnosti.

Profesorica Mira Linjaković u ime Udruge „Pozitiva“ kazala je da je debata dio većeg projEkta pod nazivom „Zamka i izazovi suvremene tehnologije“, a cilj debate da učenici međusobno komuniciraju, druže se i osvijestite dio problema koji nastaje zbog prekomjerne upotrebe suvremene tehnologije.

Podijeljeni u dvije skupine, negacijsku i afirmacijsku, učenici su branili svoje argumente, a žIri u sastavu profesorica Sonja Latal, pedagoginja, profesorica Mira Linjaković i predsjednica Učeničkog vijeća gimnazije, Tajana Juraković, je procijenio koliko su bili uspješni. Pobijedili su članovi negacijske skupine koji su obranili stav tvrdnjom da unatoč svim prednostima koje nudi Internet u virtualnoj komunikaciji i svakodnevnoj primjeni ne može zamijeniti stvarnu i neposrednu komunikaciju.

 

Related Post

NOĆ JEZIKA

Autor - 24/06/2016 0
Dođite večeras na NOĆ JEZIKA, jedinstven događaj u organizaciji UGNG , ERASMUSA i suorganizaciji GKNG i odlično se družite uz…