UDRUGA “POZITIVA” NOVA GRADIŠKA

659 0

Novogradiška Udruga “Pozitiva” jedina se iz Brodsko-posavske županije prijavila za sudjelovanje u organizaciji Dana otvorenih vrata udruga, koji se diljem Hrvatske obilježava 16. lipnja 2012. u sklopu Dana udruga 2012.

u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, TACSO – ureda tehničke pomoći organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

 

Na vrtnoj terasi novogradiškog Restorana “Maksimilijan” Udruga „Pozitiva“ je na različite načine predstavila svoje dosadašnje aktivnosti u području prevencije svih vrsta ovisnosti i nasilja, te na promicanju djelotvornog roditeljstva i zdravih stilova života.

 

Na info-pultu građani su mogli dobiti edukativne materijale koje su pripremili članovi Udruge – “Vodič za roditelje budućih prvašića”, brošure iz područja prevencije ovisnosti “Reci NE”, “Koliko je koraka do ovisnosti”, “Kockanje-zabava ili ovisnost” i “Ovisnost o internetu”, te bilten Udruge “Gdje je nestao čovjek?”. Info-letci o području djelovanja Udruge postavljeni su na stolovima za posjetitelje Restorana. Postavljen je i video-zid na kojem su posjetitelji mogli pogledati “foto-album” od 130 fotografija s tribina, okruglih stolova, debata, stručnih skupova, seminara u prirodi i dr. aktivnosti Udruge. U spontanoj i vedroj atmosferi, uz subotnju kavicu, oko tema mentalnog zdravlja i kvalitete života okupili su se razgovarati stručnjaci iz različitih područja – psihologije, pedagogije, medicine, prehrambene tehnologije i ekonomije.

 

Related Post

POZIVNICA ZA PREDAVANJE

Autor - 26/01/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 26. siječanj 2016. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška Vas poziva na predavanje “Volontiranje-samoodređivanje” koje će se…

REGATA SJEĆANJA I PONOSA

Autor - 06/08/2012 0
DOLINA, 5. kolovoza 2012. – Danas se, kao i prošlih godina u Dolini na jedinstven način slavio Dan domovinske zahvalnosti…