UDRUGA „SLAP“ – NA NOVOGRADIŠKOM PODRUČJU 27 DJECE OBOLJELO OD MALIGNIH BOLESTI

1134 0

NOVA GRADIŠKA, 7. listopada 2010. – Na aktivnosti Udruge roditelja djece oboljele, liječene i izliječene od malignih bolesti Brodsko-posavske županije „Slap“ , posebno na težak materijalni položaj roditelja i obitelji oboljele djece koje nemaju novac da svojoj djeci kupe lijek, za koji se tvrdi da učinkovito djeluje na izlječenje od malignih bolesti,

upozorio jedr. Dragoljub Kocić. Dodaje da na novogradiškom području ima još dvadesetosmero oboljele djece, da ima obitelji koje su se zadužile i nemaju novac ni za kruh, a kamoli za lijek koji može spasiti život njihovom djetetu. Radi se o lijeku Beta-1,3 D Glucan koji nije na popisu HZZO-a, a jedna bočica sa 60 kapsula u ljekarni stoji 608 kuna.

 

Lijek je prirodni aktivator imuno-sustava. Američki i norveški znanstvenici otkrili su i izolirali moćnu prirodnu supstancu velike učinkovitosti, koja pomaže tijelu da spriječi i pobijedi sve vrste uzročnika bolesti, od obične prehlade, infekcije do karcinoma. Ta čudesna supstanca ne ulazi u grupu lijekova, vitamina, minerala, ili ljekovitih biljaka, već je to dugolančani polisaharid skriven u staničnoj stijenci kvasca, nazvan Beta Glukan.

 

Uvaženi norveški znanstvenik prof. dr. Jan Raa to ovako obrazlaže: „ Beta 1,3 Glukan je istinsko čudo prirode. On može prirodno i sigurno aktivirati ključne komponente našeg imunološkog sustava“.

 

Ne samo troškovi ovoga lijeka, već i drugi troškovi koji su nužni u liječenju oboljele djece, a koje snose obitelji, a ne pokriva HZZO, samo su jedan od razloga osnivanja dobrotvorne-humanitarne udruge „Slap“.

 

“SLAP” je dobrotvorna-humanitarna Udruga koja prije svega okuplja roditelje i članove obitelji djece oboljele , liječene i izliječene od malignih bolesti, ali i sve ljude dobre volje koji na bilo koji način mogu i žele doprinijeti radu i razvoju Udruge.”SLAP” je osnovan u studenom 2008.godine zahvaljujući roditeljima i medicinskom osoblju Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu

 

– Osnovni ciljevi Udruge su pružanje svih mogućih oblika potpore i pomoći djeci i roditeljima suočenim s malignim bolestima. Pružanje adekvatne skrbi za djecu oboljelu od malignih bolesti trebalo bi biti jedan od prioriteta svakog društva, osobito danas kad statistike pokazuju trend povećanja oboljelih od malignih bolesti. Takva po život opasna bolest postavlja velike zahtjeve za djecu i njihove roditelje i može uzrokovati traumu i poteškoće u prilagodbi na novu, nimalo jednostavnu životnu situaciju.

 

Naša Udruga osnovana je upravo u namjeri da ohrabrimo roditelje, pomognemo im da prebrode najteže trenutke u životu. Svjesni smo da naša djeca nisu kao druga djeca, ali i pored poteškoća koje im je sudbina odredila, oni su najbolji i najveći borci – navode o sebi u „Slapu“.

 

Da bi udruga odgovorila zadacima, od kojih izdvojimo nabavku lijekova i ortopedskih pomagala, te organiziranje liječenja u inozemstvu, koja nisu na listi HZZO-a, „Slap“ se obraća svim ljudima dobre volje da, prema mogućnostima pomognu rad Udruge.

 

Jedan je i Giboni koji se rado družio s oboljelom djecom na Strmcu prilikom koncerta koji je tamo održao. Ako bude imao slobodan termin doći će naredni mjesec u Novu Gradišku na otvaranje izložbe u bivšoj robnoj kući. Na izložbi će biti izložene i prodavane fotografije koje će učenici Osnovne škole „Mato Lovrak“ snimati mobitelom. Prikupljeni novac namijenjen je „Slapu“.

 

Dodajmo da se u cilju smanjivanja troškova obitelji prilikom boravka djeteta na liječenju u Zagrebu uključila i Udruga veterana Vojne policije s hvale vrijednom inicijativom.

 

– Oboljela djeca dolaze u Zagreb na liječenje što je dodatni trošak za roditelje, jer nemaju besplatan smještaj i mogućnost biti u djecu u najtežim trenucima liječenja pa smo se mi, članovi Udruge veterana Vojne policije, a čiji je član Marija Lučić, predsjednica Kluba braniteljica novogradiškog ogranka UDVDR-a, pridružili njihovom projektu. Radimo na projektu osiguravanja besplatnog smještaja roditelja oboljele djece. Od Vlade RH tražimo jedan neiskorišteni vojni kompleks koji bi donacijama pretvorili u hostes i tako osigurali besplatan smještaj za roditelje oboljele djece i oboljele veterane. Naš projekt podržavaju i veterani NATO-a koji će nam svojim donacijama pomoći u ostvarenju cilja – kaže Željko Jakobčić, predsjednik Udruge veterana Vojne policije.

 

Slavonski Brod 095/908-8469 095/908-6417 095/909-0588

Nova Gradiška 099/ 710-1984

 

Svaka Vaša donacija,prijedlog ili savjet su dobro došli i od srca Vam HVALA.

 

Related Post