UDRUGA ZA POMOĆ OSOBAMA S MENTALNOM RETARDACIJOM NOVA GRADIŠKA PARTNER U EU PROJEKTU

1299 0

UZPOSMR Nova Gradiška kao koordinator projekta predstavlja Kata Vukšić, a suradnici na projektu su Ivana Sikavica i Zlatko Vukšić

NOVA GRADIŠKA, 28. siječanj 2015. – Projekt Osnaživanjem organizacija civilnog društva do kvalitetnijih socijalnih usluga od 29. prosinca 2014. do 28. veljače 2016. godine provode projektni partneri

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” iz Vukovara te Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Nova Gradiška. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva “Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga” – Operativni program “Razvoj ljudskih potencijala” 2007. – 2013. te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 705.245,93 kn.

 

Cilj projekta je unaprijediti sposobnosti i kvalitetu rada organizacija civilnog društva s područja Istarske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije koje skrbe o osobama s invaliditetom za pružanje socijalnih usluga u zajednici. Organizacije koje skrbe o osobama s invaliditetom u Istarskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji nisu jednolično razvijene. Nemaju dostatna znanja i vještine niti razvijene kapacitete za unaprjeđenje postojećih socijalnih usluga u zajednicama u kojima djeluju. Kroz četiri komponente projekta (elementi) postići će se da 25-33 OCD-a uspostave mehanizme za primjenu zakonskih normi i Standarda kvalitete za pružanje socijalnih usluga, dok će 10-15 OCD-a a koji skrbe o osobama s invaliditetom unaprijediti kapacitete za menadžment volontera u području pružanja socijalnih usluga. Time će se doprinijeti povećanju kvalitete socijalnih usluga te dugoročno povećanju socijalne uključenosti krajnjih korisnika socijalnih usluga.

 

U Rijeci održan prvi sastanak

 

Sukladno propisanim projektnim aktivnostima projekta „Osnaživanjem organizacija civilnoga društva do kvalitetnijih socijalnih usluga“ financiranim sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu programa “Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga“, 16. siječnja 2015. održan je u Rijeci prvi sastanak u prostorima udruge SMART.

 

Prijavitelj projekta je Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije a partneri su Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Nova Gradiška i Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar.

 

Na sastanku su dogovorene smjernice i termini za realizaciju svih pojedinih projektnih aktivnosti koje će se provoditi kod svakog partnera i suradnju pri provođenju istih. Projekt se sastoji od niza edukacija namijenjenih zaposlenima, članovima tijela upravljanja Udruga, volonterima i roditeljima, te organizacijama civilnog društva koji pružaju usluge socijalne skrbi osobama s invaliditetom na području županija kojima pripadaju partnerske udruge, pa tako i zainteresiranim volonterima i zaposlenima u drugim udrugama koje djeluju u području socijalne skrbi s područja Brodsko-posavske županije.

 

Kao temelj ove suradnje, između projektnih partnera potpisan je i Sporazum o partnerstvu. UZPOSMR Nova Gradiška kao koordinator projekta predstavlja Kata Vukšić, dok su suradnici na projektu Ivana Sikavica i Zlatko Vukšić.


Autor: Ivana Sikavica

Related Post

HRVATSKI RATNI VETERANI

Autor - 02/04/2016 0
BJELOVAR – Ugovore o volontiranju je, u ime udruge Hrvatski ratni veterani, potpisao predsjednik udruge Nenad Šantalab koji je volontere…

DA SE NE ZABORAVI

Autor - 14/09/2016 0
NOVA GRADIŠKA /STARA GRADIŠKA, 14. rujna 2016. – Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata121. brigade – pukovnije Nova Gradiška, organizira 16.…