OŠTRO PRIOPĆENJE MARIJANE PETIR ZASTUPNICE U EU PAERLAMENTU

867 0

Vlada je poljoprivrednicima i obrtnicima maćeha

– Vlada je odlučila u izbornoj godini pod pritiskom javnosti fiksirati tečaj švicarskog franka na 6,39 kuna i to na razdoblje na jednu godinu koliko im još traje mandat bez bilo kakve dugoročne i promišljene strategije kojom bi se našlo trajno rješenje za dužnike u švicarcima, ali i u euru te drugim valutama.

 

Tako će primjerice, obzirom da se mjera odnosi na sve potrošačke kredite bez obzira na visinu i vrstu, netko tko je podigao kredit u švicarcima i sagradio vilu ili kupio jahtu biti zaštićen ovom mjerom, ali netko tko je novcem od kredita sagradio farmu, kupio poljoprivredni stroj ili opremu za svoj obrt, neće jer se ta mjera ne odnosi na poljoprivrednike i obrtnike. Nije li to apsurdno?

 

Ovom diskriminacijskom i nepravednom mjerom Vlada je još jednom potvrdila da ne želi pomoći hrvatskim poljoprivrednicima i obrtnicima-ljudima koji zapošljavaju sebe i svoje obitelji i državi uredno plaćaju porez, već im okreće leđa, te ih dovodi u situaciju da stave ključ u bravu i zatvore svoja gospodarstva.

 

To je samo točka na „i“ dosadašnje politike sustavnog uništavanja hrvatskog sela koju ova Vlada provodi. Da su joj poljoprivrednici potpuno izvan vidnog polja jasno svjedoči katastrofalno stanje u poljoprivredi jer su svojim nemarom doveli hrvatskog seljaka do kraha, a nepovlačenjem financijskih sredstava iz EU fondova poslali su poruku da ih uopće nije briga za taj sektor.

 

I dok mladi odlaze sa sela jer ne vide svoju perspektivu, a oni koji su ostali na selu i u želji da prehrane sebe i svoje obitelji, podigli kredite kako bi unaprijedili svoju proizvodnju i postali konkurentniji, njih je Vlada odlučila ne staviti na listu korisnika mjera kojima će se fiksirati tečaj švicarskog franka.

 

Jasno je svakom da ova Vlada nikome nije majka jer je i mjere fiksiranja tečaja donijela pod pritiskom javnosti, no da je baš svaki put poljoprivrednicima i obrtnicima maćeha, to je teško razumjeti.

Related Post