UDRUGA STUDIO B: Početak provedbe projektne aktivnosti“Health + talks”

501 0

NOVA GRADIŠKA, 27. listopada 2018. godine – Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ danas započinje s provedbom projektne aktivnosti razmjene mladih pod nazivom “Health + talks”. Razmjena će okupiti predstavnike šest partnerskih organizacija – Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B (Hrvatska), Det Nødvendige Seminarium (Danska) , TNB-TidsNätverket i Bergsjön (Švedska), Rietavo savivaldybės jaunimo organizacija “Progresas” (Litva), Ticket2Europe (Španjolska) i INPLANET (Grčka), što znači da će ovaj projekt uključiti ukupno 30 mladih i 6 voditelja grupa. Podsjetimo, projekt je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu programa Erasmus+.

Cilj ove razmjene mladih jest podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja. Program razmjene potiče aktivno sudjelovanje svake osobe i koristi različite metode neformalnog obrazovanja kako bi pomogao sudionicima u stjecanju znanja, razvijanju vještina i usvajanju stavova koji im pomažu u njegovanju i održavanju dobrog mentalnog zdravlja, ali i u procesu postajanja aktivnim građanima koji dijele ono što su naučili i pokreću promjene u svojim zajednicama. Kroz razne aktivnosti kao što su interaktivne radionice, diskusije, prezentacije, stvaranje video uradaka i korištenje forum teatra sudionici će moći razumjeti značenje mentalnog zdravlja i njegove njege na dubljoj razini te također naučiti kako ispravno izraziti svoje osjećaje i učinkovito komunicirati, kako odabrati ponašanja koja su dobra za rješavanje problema, izgraditi kvalitetne odnose, prakticirati pomnost, prepoznati moć ranjivosti, razviti empatiju i pozitivnu sliku o sebi. Stjecanje znanja i vještina pomoći će sudionicima u procesu osobnog razvoja i ostvarivanja punih potencijala. Razmjena mladih će se održavati do 4. studenog. Većina aktivnosti održavat će se u pansionu “Slavonski biser”, a program uključuje i poludnevni izlet u Starce, gdje će se odvijati dio aktivnosti.

Sigurni smo da će projekt imati značajan utjecaj na lokalnu zajednicu kroz uklanjanje stigme s teme mentalnog zdravlja među mladima te podizanje svijesti o njegovoj važnosti u našem svakodnevnom životu, te doprinijeti prevenciji raznih nepoželjnih oblika ponašanja među mladima u svim uključenim zajednicama. (Udruga Studio B)

Related Post

Autor - 18/12/2018 0
I ove godine obilježavamo najkraći dan u godini  Maratonom kratkometražnog filma, manifestacijom kojom se na najkraći dan u godini (21.…