TOMISLAV BEĆIREVIĆ (HDZ) NA GRADSKOM VIJEĆU: Veoma ružni tonovi odveli aktualni sat u krivom smjeru (VIDEO)

2104 0

NOVA GRADIŠKA, 26. travnja 2018. – Današnja sjednica Gradskog vijeća uobičajeno je počela aktualnim satom koji je, umjesto sat, trajao dva sata. Izredali su se vijećnici za govornicom postavljajući najviše pitanja iz oblasti komunalne infrastrukture. Oporbeni vijećnici postavljali su gradonačelniku pitanja, od kojih su neka već postavljana na sjednicama Gradskog vijeće, a odnosila su se na adaptaciju društvenog doma u Ljupini, izgradnju kanalizacije u Kovačevcu i gradski bazen. Pitanja vijećnika SDP-a odnosila su se na brojne radove koji se izvode u gradu ili su pripremljeni za izvođenje.

Odgovarajući na ta i druga pitanja gradonačelnik Vinko Grgić je kazao da se radi o projektima čiji je cilj u konačnici od Nove Gradiške napraviti najuređeniji grad.

O nekim pitanjima i odgovorima opširnije ćemo pisati.

Vijećnici iz redova oporbe se s pojedinim ulaganjima ne slažu, pa je tako Ljiljana Lukačević (HDZ) postavila pitanje opravdanosti pojedinih ulaganja u objekte društvene infrastrukture. Pitala je što je s uređenjem Društvenog doma u Ljupini, te zašto gradonačelnik angažira koordinatore kad u gradskoj upravi kad za to postoje zaduženi ljudi. Tomislav Bećirević (HDZ) smatra da se umjesto u male projekte novac trebao uložiti u gradske bazene. Gradski bazen bio je tako još jedno od pitanja koje se ponavlja na sjednicama Gradskog vijeća pa je i gradonačelnik morao ponavljati da se radi o zahtjevnom i skupom projektu za koji se traži sufinanciranje.

Jedno od pitanja koje je dominiralo aktualnim satom bila je demografska politika. Potaknula ga je Ljiljana Ptačnik (HDZ) i zatražila tematsku sjednicu. Upozorila je na odlazak cijelih obitelji, smanjenje učenika u školama, te nedostatak profesora. Gradonačelnik je naveo što Grad sve čini da bi se mladi zadržali, kazavši kako sve to ne nije dovoljno i da su problemi puno veći. Marijana Škara-Ivković (Nezavisna lista) i Antun Škvorčević (HDZ) smatraju da demografski problem i problem iseljavanja mogu riješiti samo radna mjesta.

Na ovu sjednicu posebnu „živost“ unio je povratnik u vijećničke klupe Željko Bigović, koji je zamijenio svoju zamjenicu Mariju Karlovčan-Subić. Reakcije je izazvao nakon pitanja, navodeći primjere, koliko se kuna troši na zapošljavanje i političko uhljebljivanje. Odgovorili su mu gradonačelnik Vinko Grgić, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, bivša zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić i vijećnik Vlatko Grajner, navodeći primjere njegovog utjecaja na zapošljavanje iz vremena dok je bio gradonačelnik. Način na koji se raspravlja nije se svidio Tomislavu Bećireviću (HDZ) koji je kazao kako su tonovi koji se čuju veoma ružni i kako su otišli u krivom smjeru.

Related Post

DAN ŽUPANIJE

Autor - 15/04/2012 0
SLAVONSKI BROD 13. travnja 2012. – Svečanom akademijom u dvorani Glazbene škole u Slavonskom Brodu obilježena je 19. obljetnica Brodsko-posavske…

POLICIJSKA AKCIJA „VINKOVO“

Autor - 21/01/2014 0
Prometna policija će poduzeti pojačane mjere nadzora alkoholiziranosti vozača tijekom 22. i 22./23. siječnja 2013. godine (srijeda/četvrtak) u vremenskom periodu…

Autor - 07/09/2018 0
SLAVONSKI BROD – Mali Pariz – Klakar se održava u Slavonskom Brodu i ove godine, već tradicionalni 9. puta. Biciklijada…