I TO JE MOGUĆE

1478 0

Vinko Grgić, mladi i uspješan arhitekt, vlasnik i direktor tvrtke Entazis, odlučio je svoju uspješnu karijeru vezati za Novu Gradišku

 

NOVA GRADIŠKA, 24. siječanj 2013. – Danas je na prigodnoj svečanosti u Gajevoj ulici 2 otvoren ured tvrtke Entazis za arhitektonsko projektiranje i usluge. Događaj je zanimljivo po tome što je uspješna tvrtka sa sjedištem u Zagrebu svoju djelatnost preselila u Novu Gradišku i što u njoj rade sve mladi ljudi. Vinko Grgić, mladi i uspješan arhitekt, vlasnik i direktor tvrtke Entazis, odlučio je svoju uspješnu karijeru vezati za Novu Gradišku.

 

-Ovo je nastavak rada uspješne tvrtke koja traje 15 godina u Zagrebu. Pošto smo svi Novogradiščani odlučili smo se vratiti u naš rodni grad i u Novoj Gradiški nastaviti poslove koje smo radili u Zagrebu i krenuti dalje. Tvrtka, koja je registrirana 1996. godine, uspješno funkcionira 16 godina i u tom vremenu nije imala ni lipe poreznog duga prema državi. Radimo korektno i pošteno. Danas u tvrtki radi sedam djelatnika, od kojih sam ja uvjerljivo najstariji. Ovdje su ljudi koji su došli s Zavoda za zapošljavanje i koji nisu imali ni dana radnog staža a završili su Arhitektonski fakultet ili srednje tehničke arhitektonske škole. Radimo puno i borimo se. Nikome nije lako. Jako je teško zbog recesije i zbog stanja u društvu. Arhitekti su prvi koji ulaze u krizu, ali su oni ti koji prvi izlaze iz krize. Kada stane gospodarstvo stali su i projekti. Danas su naznake da ipak idemo dalje što je dobro ne samo za nas već i za cijelo društvo. Nekima će bolje doći odmah, nekima za pola godine, a nekima malo kasnije – kazao je Vinko Grgić i dodao da najmanje poslova rade u Novoj Gradiški jer se radi o poslu koji nije vezan za jedno mjesto.

 

-Djelatnosti Entazisa je podijeljena u četiri segmenta. Jedan je arhitektonsko projektiranje koje radimo u Zagrebu, na moru i po cijeloj Hrvatskoj. Drugi dio posla je vezan za Colosseoum shopping centar u Slavonskom Brodu. Riječ je o investiciji od 250.000.0000 kuna. Ako kažemo da jedna mala firma iz Nove Gradiške radi na tom projektu to je velika stvar. Treći segment našeg posla je vezan za konzervatorske radove za koje imamo licencu do koje je jako teško doći jer se morate dokazati da bi dobili reference i licencu. Nismo, dakle, samo usmjereni na velike projekte već se vraćamo i nekakvoj tradiciji. Četvrti dio posla koji radimo su legalizacije. Država je propisala uvjete, mi smo na raspolaganju građanima. Teško je, ali uspijevamo u poslu i idemo naprijed – kaže Vinko Grgić, koji je Entazis, zajedno s kolegom, osnivao još za vrijeme studiranja.

U tim počecima imali su priliku i veliko zadovoljstvo, preko tih 3d simulacija, surađivati s velikim autoritetima hrvatske arhitekture kao što su akademici Magaš i Knežević, ljudima koji su ostavili veliki trag u Hrvatskoj suvremenoj arhitekturi.

 

-Ovo što smo čuli su naznake da izlazimo iz krize. Ovo je zato veoma značajan događaj. Brojka nezaposlenih je danas prešla 370.000, a mi smo u Novoj Gradiški rekli da se borimo za svako radno mjesto. Ovdje danas otvaramo ured sa sedam zaposlenih. Velike čestitke Vinku na ovom poduhvatu i hrabrosti da u uvjetima u kojima se nalazimo s toliko optimizma kreće u posao i suradnju s Gradom i sa građanima Nove Gradiške. Na tome mu čestitam i želim puno uspjeha – kazao je gradonačelnik Josip Vuković.

 

Related Post

UPOZORENJE SLAVČE

Autor - 06/08/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 6. kolovoza 2014. – Obilne kiše na Psunju ponovo su zamuljenom vodom napunile akumulaciju Bačica i opet donijele…

NOVA GRADIŠKA PLEŠE (foto)

Autor - 16/03/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 16. ožujak 2014. – Subota prijepodne, sunčano, grad prepun djece i odraslih… Nismo mogli poželjeti bolje za proslavu…