UHDDR NOVA GRADIŠKA – ODALI POČAST POGINULIM U VUKOVARU (foto)

308 0

Članovi Udruge Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Nova Gradiška (UHDDR) na čelu s Arsenom Grandom, predsjednikom udruge, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u ponedjeljak su odali počast gradu heroju i ratnim žrtvama.

 

 

U samom centru grada, na raskrižju ulica K. Dieneša, Lj. Gaja i Trga Kralja Tomislava zapaljeni su lampioni koji simboliziraju križ, tj. žrtvu i muku žrtava civila i branitelja koji su branili Vukovar od agresora.

Na „šahovnici“ ispred gradske tribine u Ulici Slavonskih graničara brojni članovi udruge zajedno sa svojim obiteljima zapalili su također lampione u obliku slova „V“ za Vukovar, što također može simbolizirati i „V“ kao victory (pobjeda). Također se odala počast kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Ulici M.A. Relkovića.

Na ovaj vizualno domišljat način članovi udruge su se pridružili i ostali gradovima diljem Hrvatske koji su također paleći lampione i svijeće odali pijetet tom danu kada se svi prisjećamo žrtava Vukovara i Domovinskog rata.

KLIKNITE NA GRUPNU SLIKU :

 

 

Related Post

ALKOHOL MEĐU MLADIMA

Autor - 24/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA 23. veljače 2012. – Sinoć u Gradskoj vijećnici, u sklopu Tjedna psihologije u Hrvatskoj, Koordinacijsko tijelo za suzbijanje…