Šumetlica i dalje vodi

568 0

18. srpanj 2011. – U Šumetlici je danas odigrano 4. kolo Ljetne

lige Ožujsko Cernik 2011. Vodeća Šumetlica je na svome terenu potvrdila kvalitetu i postigla još jednu pobjedu i zadržala čelnu poziciju. Za mnoge je to možda i čudno, ali potrebno je vidjeti sastav Šumetlice (na slici) i bit će jasno da je to vrlo kvalitetna momčad: Vidić, J.Lovrić, I.Čovrić, I. Maljić, T. Barišić, Vuk, N. Barišić, Štrk, Z. Milak, G. Milak, Bjelić, M. Maljić, Merčep, Dakić, trener Željko Roša. Danas su u vrlo kvalitetnoj, borbenoj i terenski izjednačenoj igri s momčadi Podvrškog pobijedili zahvaljujući rutineru Igoru Štrku koji je postigao 2 izvanredno lijepa pogotka, pa su s bodom prednosti i dalje vodeći. Uz to su sada uz Cernik i najefikasnija momčad (11).

Na 2. mjesto je izbila momčad Opatovca koja je s minimalnih, ali zasluženih 1:0 savladala u žestokoj i do krajnjih granica izjednačenoj igri Banićevac. Na 3. mjestu je Cernička Šagovina također homogena momčad koja je u zadnjoj borbi večeri nakon obilja uzbuđenja pobijedila iznenađujuće dobri sastav iz Baćin Dola s minimalnih, i do zadnjeg sučevog znaka, neizvjesnih 3:2. Imaju kao i drugi Opatovac 9 bodova i jedini izjednačen odnos datih i primljenih golova (10:10). Cernik je danas vodio žestoku borbu s Giletincima. U pravom smislu je borba bila žestoka jer su Giletinci vodili s 2:0, ali su mladi Cerničani uspjeli izjednačiti na 2:2 i imali prilike i za vodstvo, ali su brzi igrači iz Giletinaca u završnici utakmice uspješno kontrirali i visoko pobijedili. To je bila najefikasnija utakmica današnjeg turnira u Šumetlici sa 7 postignutih pogodaka. Najmanje golova je primio vratar Banićevca (4), najmanje golova postiglo je zadnjeplasirano Podvrško (1), a najviše golova su primili Giletinci (13). Najmanje osvojenih bodova (1) ima Podvrško, a najviše bodova skupila je vodeća Šumetlica (10) i nakon 4 kola jedina su neporažena momčad.

Sve utakmice ove lige sude dva novogradiška suca Željko Ćosić i Petar Cindrić i to bez i jedne primjedbe gledatelja i momčadi. Utakmici su bili nazočni i predsjednik i podpredsjednik Nogometnog središta Nova Gradiška dr. Damir Japundžić i Krunoslav Hoffer, te su se izjasnili , što smo, uostalom i sami konstatirali gledajući ligu u Šumetlici da su igre na visokoj razini, borbenost maksimalna, a sve četiri utakmice su u cijelosti zadovoljile oko 300 gledatelja razasutih oko igrališta, ali i oko sponzorovog šanka Ožujskog piva…

Vrijedno je i ovom prilikom istaći, a tako je i bilo i do sada na sva 4 terena gdje je liga igrana: nije bilo ni najmanjih incidentnih situacija, nego, nasuprot, sve su utakmice odigrane na visokoj sportkoj razini.

 

REZULTATI 4.kola: Šumetlica – Podvrško 2:0, Banićevac – Opatovac 0:1, Giletinci – Cernik 5:2, Baćin Dol – Cernička Šagovina 2:3.

 

REDOSLIJED: Šumetlica 4 3 1 0 10 (11:6), Opatovac 4 3 0 1 9 (8:5). Cernička Šagovina 4 3 0 1 9 (10:10), Cernik 4 2 0 2 6 (11:8), dalje slijede: Banićevac 4 (5:4), Baćin Dol 4 (6:7), Giletinci 3 (10:13), Podvrško 1 (1:8).

 

IDUĆE 5. kolo, igra se 24. srpnja u Giletincima, a sastaju se: Giletinci – Podvrško (18 sati), Cernička Šagovina – Banićevac (18,40), Opatovac. – Šumetlica (19,20), Baćin Dol – Cernik (20 )

 

Na slici: vodeća momčad lige, Šumetlica, nakon današnje pobjede (2:0) protiv Podvrškog na svom terenu u Šumetlici.

Related Post