Prozivke u Cerniku i Novoj Gradiški

518 0

18. srpanj 2011. – Hrvatski trećeligaš Mladost iz Cernika pod

vodstvom svoga trenera Dinka Terzića imao je jučer prozivku i službeno počeo s pripremama za novu natjecateljsku sezonu. Kao i obično svake godine okupljene igrače pozdravio je predsjednik Nikola Jugović i podpredsjednik dr. Damir Japundžić koji su još jednom pohvalili igrače za sjajan uspjeh osvajanjem drugog mjesta u 3.HNL, istok, svega 1 bod zaostatka za prvakom, što je najveći domet kluba posljednjih godina. Izražena je želja u novom natjecanju za takvim ili sličnim plasmanom za što ima igračkog potencijala i podrške brojnih gledatelja.

Trener Dinko Terzić odredio je termine šestodnevnih priprema koje će se odvijati zbog financijskih razloga isključivo u Cerniku i okolici, ali će se odigrati i više test utakmica. Ugovoreno je 10, a vjerojatno će biti 12 ili koja više. Već prvu imat će u subotu 23. srpnja kada u Cerniku gostuje Segesta iz Siska (18 sati), koju trenira Novogradiščanin Mario Kovačević.

Igrači su informirani o promjenama u igračkom kadru, gdje je najveći hendikep odlazak golgetera Mile Pavelića

 

KRENULA I NOVOGRADIŠKA SLOGA

 

Jučer su prozivku imali i nogometaši novogradiške Sloge koje je okupljene u klupskom domu pozdravio predsjednik Krunoslav Hoffer zahvalivši im na velikom zalaganju što su uspjeli izboriti četvrtoligaški status, iako će od jeseni nastupati u novoformiranoj ligi. Naglasio je sustavnu orjentaciju na mlade, pa su neki stariji igrači odstupili, ali i njima pripada dio uspješnosti kluba koji je lani proslavio stotu obljetnicu postojanja, kao slijednik predratnog Unitasa. Sloga će i u buduće davati priliku mladima, koji izrastaju iz brojnog i kvalitetnog Sloginog podmlatka, što će biti prioritet u odnosu prema plasmanu.

Slično je naglasio u svom obraćanju igračima i trener Boris Šalinski koji će slijediti politiku kluba za promicanjem mladih vlastitih igrača, te je najavio da počinju tri puta tjedno treninzi, a nakon nekog vremena i pripremne utakmice. Za sada kadar od proljeća je na okupu, iako se govorio o nekim odlascima, što neće biti moguće bez odobrenja kluba. Trener ima na raspolaganju širi izbor od dvadesetak igrača, gdje standardni igrači čine sadašnji i budući kostur momčadi.

Related Post