ŽUPAN O STAVOVIMA SLAVONSKIH ŽUPANA

718 0

Načelno je dogovoreno da bi se ovaj problem trebao riješiti dijalogom na državnoj razini, no ukoliko to ne bude moguće, slavonski župani obratit će se i institucijama Europske unije.

 

SLAVONSKI BROD, 4. rujna 2012. – Na današnjoj konferenciji za novinare župan brodsko-posavski Danijel Marušić još jednom je potvrdio zaključke sa jučerašnjeg sastanka četiri slavonskih župana.

 

Odnos prema Slavoniji i regionalna podjela Hrvatske bile su samo neke od tema sastanka na kojem su nazočili Marijan Aladrović požeško-slavonski župan, Danijel Marušić brodsko-posavski župan, Božo Galić vukovarsko-srijamski župan i Tomislav Tolušić virovitičko-podravski župan. Župani slavonskih županija izrazili su nezadovoljstvo zapuštanjem i zapostavljanjem Slavonije kao regije posljednjih mjeseci , kao i najavom podjele Hrvatske na dvije regije, čime bi prema njihovu mišljenju Slavonija ubuduće mogla biti još zapuštenija , a brojni projekti dovedeni u pitanje.

 

Osvrnuli su se i na nedavnu izjavu ministra Čačića kojom se on obraća slavonskim županijama “Dosta je plakanja, pokažite malo sposobnosti”, a neistinitost te tvrdnje potvrdili podatkom da je 2010. godine najboljom razvojnom agencijom proglašena agencija iz Brodsko – posavske županije, a 2011. godine Razvojna agencija VIDRA iz Virovitičko – podravske županije. Načelno je dogovoreno da bi se ovaj problem trebao riješiti dijalogom na državnoj razini, no ukoliko to ne bude moguće, slavonski župani obratit će se i institucijama Europske unije. Najavljeni su daljnji sastanci, u listopadu u Slavonskom brodu te dalje u ostalim slavonskim županijama,na kojima će se govoriti o zajedničkim interesima cijele Slavonije.

Related Post

HEP Hrvatski teniski kup

Autor - 19/09/2017 0
NOVA GRADIŠKA / OSIJEK – U organizaciji Hrvatskog teniskog saveza, uz pokroviteljstvo županije Osječko-Baranjske, Grada Osijeka, Gradske ustanove za upravljanje…