USPJEH NOVOGRADIŠČANKI NA EUROPSKOM PRVENSTVU MAŽORETKINJA

965 0

Autor k.v.

NOVA GRADIŠKA 13. listopada 2010. – Na 14. Europskom prvenstvu mažoretkinja u švicarskom gradu Neuchatelu sudjelovale su, kao dio hrvatske reprezentacije, mažoretkinje Sara Jurčević, Nives Živković, Filipa Miloš, Adriana Grganić i Nora Despotović – članice Mažoretkinja Grada Nove

Gradiške . Na dugi put u Neuchatel s našim mažoretkinjama krenula je, uz roditelje i voditeljicu Stanu Miloš, i zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti DR. LJEPŠA RAKAS VUJČIĆ. Na prvenstvu je sudjelovalo 13 europskih država , a Hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je 174 mažoretkinja iz Sinja, Kaštela, Splita, Goričana, Cavtata, Koprivnice, Lipika, Požege i Nove Gradiške. Od naših Novogradiščanki u subotu prije podne prva je na parket izašla FILIPA MILOŠ. Strah, trema, uzbuđenje. Nije bilo lako stati pred 22 suca i otplesati najbolje do sada kao i svim našim djevojkama koje su nastupile poslije nje. SARA JURČEVIĆ, naša seniorka, nastupala je istoga dana . Opet suze u očima, ponos i strah u isto vrijeme. U nedjelju ujutro na programu je bila kategorija DUO S REKVIZITIMA. Za mlađe juniorke u toj kategoriji nastupale su male Novogradiščanke NORA DESPOTOVIĆ i ADRIANA GRGANIĆ, a za kadetkinje FILIPA MILOŠ i NIVES ŽIVKOVIĆ.

Hrvatska pjesma orila se dvoranom, navijanje još jače i luđe nego prethodni dan, ponos, suze radosnice za svako pojavljivanje hrvatske na parteru. U 19 sati započelo je proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje. Svi su nestrpljivi i u iščekivanju. Prema propozicijama na europskim prvenstvima se ,u pojedinačnoj i duo konkurenciji, za osvojeno 4., 5. i 6. mjesto dobivaju medalje, a za 1., 2. i 3. mjesto pehari. Za ekipne nastupe nagrađuje se 1., 2. i 3. mjesto peharom. Novogradiška ekipa s nestrpljenjem čekaju proglašenje kategorija u kojima su nastupile Novogradiščanke.

Prvo proglašenje : solo s rekvizitima u kojem je nastupila Filipa Miloš. Kada se začulo njeno ime za osvojeno TREĆE MJESTO (od ukupno 25 natjecatelja) nevjerica, suze radosnice i sreća u isto vrijeme. U tom trenutku brončani pehar sjajio se više od zlatnog. A tek ponos kad se uz nizozemsku (za osvojen 1.i 2.mjesto) podigla i hrvatsku zastava…. U sljedećoj kategoriji DUO S REKVIZITIMA ponovno radost u novogradiškoj ekipi: Filipa Miloš i Nives Živković u svojoj kategoriji osvojile visoko 4. mjesto (u konkurenciji 24 para) i donijele medalje za Hrvatsku.

Nora Despotović i Andrea Grganić osvojile su 7. mjesto u konkurenciji od 18 parova u mlađim juniorima, a Sara Jurčević izvrsno 13. mjesto u najtežoj konkurenciji, seniorki od ukupno 21 natjecateljice. Moramo napomenuti da se naša Sara prvi put natjecala na ovako velikom prvenstvu, te je stoga ovaj plasman izvrstan jer se sve druge seniorke takmiče već dugi niz godina. Za ovako velike i sjajne uspjehe naših mažoretkinja, uz same djevojke i potporu njihovih roditelja, najzaslužnija je njihova trenerica Maja Lukić koja je osmislila sve koreografije te ih uvježbala za ovako veliko natjecanje. Čestitke MAŽORETKINJAMA GRADA NOVA GRADIŠKA!   

 

Related Post

TAEKWONDO

Autor - 29/10/2012 0
Naši Vukovi ne posustaju i svega 13 dana od zadnjeg natjecanja ponovno žanju odličja. Kako je i najavljeno, u zaista…