Uz izložbu OTKRIVANJE – glazbeni crteži Vesna Šantak organizirala likovnu radionicu

454 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 16. siječnja 2019. – Otvaranje izložbe OTKRIVANJE – glazbeni crteži autorice akademske slikarice i grafičarke Vesne Šantak jučer u Domu kulture popratila je radiona koju je autorica vodila, a na kojoj su bile članice Likovne sekcije „Duga“ koja djeluje pri Udruzi stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška.

-Ova radionica je vezana za moju samostalnu izložbu u Domu kulture gdje sam izložila crteže koji bilježe glazbu. Tako je i ova radionica tome posvećena. Sudionice radionice su bilježile glazbu, slikale svoje impresije i ono što ih inspirira slušajući određene melodije i ritmove, a sebe izrazile slikama na koje ih je glazba asocirala – kazala je Vesna Šantak.

Kao i izložbu, radionicu je organiziralo Pučko otvoreno učilište MAR. Budući da se radi o radionici organiziranoj za starije osobe, što je rijetkost među brojnim radionicama koje se organiziraju u gradu tijekom godine, otvarajući izložbu, Mihaela Đeraj, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, izrazila je zadovoljstvo i nadu da će ubuduće biti organizirano više radionica za starije osobe.

Related Post