VANDALIZAM U OKUČANIMA

882 0

OKUČANI, 13. travanj 2016. – U noći s 11. travnja na 12. travanj ove godine, na području općine Okučani dogodila su se dva vandalska čina.

Prvi se dogodio u ulici Antuna Matije Reljkovića kod kapelice – spilje Sv. Franje. Naime, nepoznati počinitelji istrgnuli su kip sv. Franje iz kapelice i tako jako oštećenoga stavili ga uz pravoslavni križ koji je udaljen od kapelice desetak metara. Uz križ su zajedno sa kipom Sv. Franje zapalili i svijeću koja je mogla zapaliti drveni križ. Razbacali su sve cvijeće i svijeće koje su vjernici donijeli, te sasjekli jedan čempres koji je bio zasađen uz kapelicu.

Istu noć dogodio se i drugi vandalski čin na mjesnom groblju Okučani u kojem se sahranjuju i katolici i pravoslavci. Pred mrtvačnicom nepoznati počinitelji su pili, povraćali, razbili jednog betonskog anđela a drugoga su prevrnuli. Pogazili su i izlomili u jednoj betonskoj saksiji šimšir koji je ukrašavao ulaz u mrtvačnicu. Na zidu mrtvačnice žutom svijećom napisano: „KRO HAHA“.

O ovim događajima obaviještena je Policijska postaja Okučani. Djelatnici policije izašli su na obje lokacije i trenutno vode istragu o za sada nepoznatim počiniteljima.

Isto tako je Župni ured Sv. Vida Okučani o ovim nemilim događajima izvijestio Biskupski ordinarijat Požeške biskupije.

 

Vjeruje se kako će počinitelji biti pronađeni i da ovi događaji neće unijeti nemir između pravoslavnih i katoličkih vjernika na području ove općine.

Related Post

SUZA DOLINSKA

Autor - 16/08/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Uoči blagdana Velike Gospe, koju štuju kao svoju zaštitnicu i Dolinci u bosanskoj Posavini, u vjeronaučnoj je…

CVJETNICA U OKUČANIMA

Autor - 02/04/2012 0
OKUČANI, 2. travanj 2012. – U Okučanima je na jedinstven način proslavljena Cvjetnica, nedjelja kojom započinje Veliki tjedan.