VINKOVO U STARCIMA 2014.

651 0

STARCI, 22. siječanj 2014. – Kod kapelice Sv. Vinka danas su se okupili petrovoselski vinogradari i njihovi prijatelji. Pogodovao je tome i lijep dan da se, nakon svete mise u kapelici sv. Vinka, okupe na još jedno druženje,

uz kuhano vino i kobasice, te tamburaše Satira. Nakon mise velečasni Antun Pripć posvetio je vinograde, klijeti i kuće. Orezani su prvi čokoti čime je počela nova vinogradarska godina na obroncima Babje gore.

Obilježavanje blagdana svetog Vinka i ove su godine organizirali Općina Staro Petrovo Selo, Župa Svetog Antuna Padovanskoga, Turistička zajednica Općine Staro Petrovo Selo i Udruga vinogradara i voćara „Sv. Vinko“.

Pozivu se odazvao i zamjenik župana Davor Vlaović, koji je čestitao općinskom načelniku Željku Kočijaševiću i pohvalio Općinu Staro Petrovo Selo i Udrugu vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ jer organiziraju ovu vinoigradarsku manifestaciju. Vinogradarima je poželio dobru vinogradarsku godinu.

Načelnik Željko Kočijašević nije mogao a da ne upozori na apsurd koji se događa i koji pogađa sve one koji su proteklih godina podizali trajne nasade, a sada su, kako kaže, opterećeni nelogičnim trošarinama.

-Država je poticala sadnju trajnih nasada, a sada ljudi zbog trošarina govore da će vadit nasade – kaže Željko Koičijašević.

 

Related Post