ZAPOŠLJAVANJE IPAK KREĆE

1114 0

Samo u javnim radovima zaposlit će se 60 dugotrajno nezaposlenih osoba

NOVA GRADIŠKA, 25. ožujak 2014. – Koliki je problem nezaposlenosti u našem gradu pokazuje podatak da je na evidenciji nezaposlenih u

novogradiškoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje prošlog mjeseca posao tražilo 5875 osoba. Da se povećava trend nezaposlenosti govori podatak o povećanju nezaposlenosti za 4,1 posto u odnosu na nezaposlenost prije godinu dana i 1,3 posto u odnosu na prethodni mjesec.

Ima međutim šanse, kako kaže gradonačelnik Željko Bigović, da barem dio nezaposlenih nađe posao nađe u radovima koji će se ove godine obaviti u našem gradu. Šansa su i za novogradiške građevinske tvrtke i obrte da kroz natječaje dođu do posla.

 

Ove će se godine dovršiti radovi na adaptaciji i dogradnji dječjeg vrtića i društvenom domu u Maloj, gradit će se nogostup na sjevernoj strani Gajeve ulice, modernizirati Lanosovićva i Lobina ulica, te prometnica na Trga kneza Višeslava. Ide se na rekonstrukciju i nadogradnju sustava ventilacije višenamjenske dvorane Doma kulture i traže mogućnosti nastavka radova na adaptaciji zgrade Gradskog muzeja.

Šansa su i veće investicije. Osijek Koteks kreće u izgradnju južne gradske obilaznice što je šansa za kooperante, a posla će biti ove godine, već u travnju, i u izgradnji tvornice Atlantic grupe u Industrijskom parku.

Dodajmo da Atlantic grupa na obuku u Njemačku i Srbiju šalje prvih 50 radnika. Među dobrim vijestima, što se zapošljavanja tiče, je u Industrijskom parku za ljeto najavljena izgradnja tvornice tvrtke Klima oprema. Dodajmo da je u tijeku natječaj za zapošljavanje u javnim radovima. Prijave se podnose do 1. travnja, a posao će dobiti 60 dugotrajno nezaposlenih osoba s evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Related Post