ZAŠTITARI NA SKUPŠTINI ČEŠKE BESEDE

1045 0

NOVA GRADIŠKA, 16. travanj 2011. – Bilo je neobično vidjeti zaštitare na godišnjoj izvještajnoj Skupštini Češke besede Nova Gradiška i oklica. Pozvala ih je predsjednica Vesna Valenta nakon verbalnog sukoba ovoga tjedna s članom Besede Zdravkom Konjićem. Iako je Konjić postavljao brojna pitanja i tvrdio da Skupština ne može raditi jer nema

 Poslovnika i tražio i druga obvjašnjenja vezana za rad i financijsko poslovanje Besede, Skupština je protekla u tolernatnom tonu i nije bilo potrebe za intervencijom zaštitara.

Gosti među kojima su bila zamjenica gradonačenika Nove Gradiške dr. Ljepša Rakas Vujčić, predstavnica Saveza Čeha Republike Hrvatske i urednica časopisa “Jednota” Vjera Vistidova, te predstavnici Čeških beseda iz Slavonskog Broda, Bjeliševca, Prekopakre, Kaptola i Lipovljana bili su iznenađeni ovakvim tijekom Skupštine.

Nakon minute šutnje za preminule članove Besede podnijeta su, a potom i prihvćena izvješća o radu u protekloj godini. Istaknimo da su i prošle godine uspješno realizirane tri osnovne aktivnost na kojima se okuplja većina članova Besede. Uz godišnju Skupštinu to su piknik i tradicionalno druženje na Strmcu i Kulturna večer. Istaknuta je dobra suradnja s slavonskim Češkim besedama te udrugama iz Nove Gradiške i Rešetara. Uz te aktivnosti Češka beseda Nova Gradiška će i ove godine organizirati tečaj češkog jezika, a 29. lipnja u Varogasnom domu Nova Gradiška, biti će domaćin Karavani prijateljstva na kojoj će se okupiti Češke besede iz Slavonije i Bosne i Hercegovine. Raditi će se, kako je predložio Zdravko Konjić, i na povećanju broja članova i njihovom većem angažiranju u radu Besede. Rad je pohvalila dr. Ljepša Rakas- Vujčić i obećala daljnju potporu Grada Nove Gradiške. Dodajmo da će Češka beseda Nova Gradiška i okolica uskoro preseliti u novi prostor u Vatrogasnom domu zahvaljujući Savezu Čeha u RH koji je za najamninu i obnovu Vatrogasnog doma izdvojio 100.000 kuna.

 

Related Post

UDRUGA „HRABRO DIJETE“

Autor - 13/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA 13. Ožujka 2012. – Uoči predstojećeg humanitarnog koncerta Parnog valjka u novogradiškom Domu kulture razgovarali smo s organizatorima…