ZDRAVLJE JE NAJVAŽNIJE: Gradski Stožer CZ odbio sporazum s općinama novogradiškog kraja o slobodnom kretanju stanovništva

1401 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 9. travnja 2020. – Stožer civilne zaštite Grada Nova Gradiška danas jednoglasno nije prihvatio prijedlog sporazuma sa općinama novogradiškog kraja kojim se trebalo na tom prostoru dozvoliti stanovništvu slobodno kretanje. Konkretno, slobodno kretanje stanovništva između grada Nova Gradiška i općina.
Imajući u vidu trenutno stanje pandemije i ugroze stanovništva, Stožer civilne zaštite Grada Nova Gradiška poslušao je prijedlog struke i ocijenio da nije vrijeme ni trenutak da se u Novoj Gradiški koncentrira veći broj ljudi. Zaključio je, kako kaže načelnik Stožera Borislav Vidošić, da se o sporazumu raspravlja ponovo 20. travnja i odluka donese na temelju epidemiološkog stanja.
Podsjetimo. Nacionalni Stožer civilne zaštite jučer je dopunio odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka kojom se daje mogućnost jedinicama lokalne samouprave, koje su prostorno povezane u jedìnstvenu cjelìnu i koje pripadaju istom geografskom području i dijele zajedničke rizike, da zakłjuče sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite. To znači da Grad Nova Gradiška može sa općinskim stožerima CZ u svom okruženju sklopiti sporazum na temelju kojeg bi se stanovnicima tog područja omogućilo slobodno kretanje bez traženja propusnica.
Ocjena je Stožera civilne zaštite Grada Nova Gradiška da za to još nije vrijeme i nema uvjeta.
Na današnjoj sjenici, uz načelnika Borislava Vidošića, bili su zamjenik načelnika Zlatko Zebić i članovi Goran Tomljanović, Marin Marjanović, Željko Valešić, Zorana Marić, Branimir Severović, Mario Žakić, Milan Tomljanović i Boris Lovrić, a telefonski su kontaktirani Franjo Pavlović i Ljiljana Lukačević. Na sjednici su također bili gradonačelnik Vinko Grgić i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, kao predstavnici Grada, te Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

Related Post