2. proljetni sajam i 21. PPI sutra počinju Mednim doručkom s hrvatskih pčelinjaka

942 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA 16. svibnja 2019. Organizatori kažu da je sve spremno za sutra i početak 2. proljetnog sajma i 21. poljoprivredno poduzetničkih ideja.
Danas se postavljaju šatori i dolaze izlagači, a pripremaju se i ugostitelji. Očekuje se na do sada najvećom manifestaciji ove vrste u Novoj Gradiški velik broj posjetitelja, i priželjkuju tri dana bez kiše, koja bi ukoliko bude padala mogla puno toga promijeniti na gore. Očekuje se više od 100 izlagača, a za neke zbog velikog interesa nije bilo mjesta na središnjem gradskom trgu i Ulici slavonskih graničara.
Dodajmo da ova manifestacija traje tri od petka kada se otvara, sve do nedjelje. Organizatori, Brodsko-posavska županija, Grad Nova Gradiška i Quad club „Lotus“žele poticati poduzetništvo u području poljoprivrede, prehrambene industrije, stočarstva i usluga vezanih uz njih, te obrtništva. Jedna od zadaća ovog skupa je educirati obiteljska poljoprivredna gospodarstva. U naredna dva gradska vijećnica će biti mjesto gdje će ljudi iz Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog pčelarskog saveza govoriti o najaktualnijim temama vezanim za proizvodnju i njeno organiziranje, te potporama.
Sutra svakako, s početkom u 10 sati, treba biti sudionikom Medng doručka s hrvatskih pčelinjaka. Cilj manifestacije, organizirane u suradnji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog pčelarskog saveza, je promocija domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.
Otvaranje sajma za posjetitelje počinje u 8 sati, a u 10,30 sati na prigodnom otvaranju govorit će gradonačelnik Vinko Grgić, župan Danijel Marušić i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Predavanja će trajati od 11 do 12,30 sati.
Za posjetitelje su pripremljeni i zabavni sadržaji. Nastup plesne skupine Marine Mihelčić iz Požege i plesnog kluba Boa iz Nove Gradiške, Zlatni narodni vez Radio Nove Gradiške je od 19 sati, a od 21 sat posjetitelje će zabavljati tamburaški sastav „Merak“

Related Post