20. SUSRET MALIH PJESNIKA SLAVONIJE I BARANJE

1387 0

Najboljom pjesmom proglašena je Navika, mlade autorice KARLE BLAŽEVIĆ iz OŠ Miroslava Krleže Čepin (voditeljica Marija Dorić).

CERNIK, 8. studenog 2013. – Na jubilarnom 20. susretu malih pjesnika

Slavonije i Baranje okupili su se najbolji mali pjesnici iz osnovnih škola. Susret je završio proglašenjem najboljih pjesama koje je odabralo povjerenstvo u kome su ove godine bili profesor mr. sc. Ivan Slišurić, profesorica Željka Horvat – Vukelja i književnica Đurđica Stuhlreiter.

 

Najboljom pjesmom proglašena je Navika, mlade autorice KARLE BLAŽEVIĆ iz OŠ Miroslava Krleže Čepin (voditeljica Marija Dorić). Ostali laureati su SARA KORDAS s pjesmom *** iz OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška ( voditeljica Đurđica Grgić), ALENA VEKIĆ iz OŠ Josipovac s pjesmom Prva ljubav (voditeljica Lidija Galović), IVANA DŽINIĆ iz oš „Mato Lovrak“ Županja ( voditeljica Radojka Matić) i SVEN DUKIĆ iz OŠ Ivana Filipovića Osijek s pjesmom Ptice u letu (voditeljica Jasna Ćulibrk).

I ove je godine objavljena zbirka najboljih pjesama s ovogodišnjeg natječaja, a urednica je Monika Kovarbašić.

-Okupili smo se ovdje dvadeseti put kako bi bili sudionici, za našu školu i našu općinu, svečanog događaja. Dvadeset godina postojanja jedne manifestacije pokazuje svu opravdanost ideje i ostvarenja, od prvog natječaja davne 1994. godine pa sve do danas. Od tada se okupljamo ovdje kako bismo odali počast hrvatskom jeziku, štokavskoj riječi, njegovali svoju baštinu, svoj jezik i tradiciju našega naroda – kazala je na otvaranju Reza Benković, ravnateljica OŠ „Matija Gubec“, pozdravljajući brojne goste, učitelje i ravnatelje škola, roditelje, učenike i djelatnike svoje škole koja se još jednom potvrdila kao vrstan organizator i domaćin.

 

Vladimir Štefanek, pročelnik županijskog upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu otvorio je jubilarni susret malih pjesnika. Izrazio je zadovoljstvo što se susreti održavaju po dvadeseti puta čestitajući svima koji su susrete malih pjesnika pokrenuli i svake godine uložili puno truda da se oni održe. Pokrovitelj susreta malih pjesnika Slavonije i Baranje bilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a supokrovitelji Brodsko-posavska županija, Općina Cernik, Školska knjiga Zagreb. Organizaciju ove hvale vrijedne pjesničke manifestacije pomogli su brojni sponzori i donatori.

Tradicionalno je i ove godine održano blagovanje kruhu i krušnim proizvodima, a molitvu i blagoslov sudionika obavio je pater Anto Perković koji je bio domaćin i u Franjevačkom samostanu gdje su od stariji sudionici razgledali izložbu u Biblijsko-arheološkom muzeju. Mali pjesnici družili su se u školskoj knjižnici na izboru najknjige, a u Slavinom domu s književnicom Đurđicom Stuhlreiter.

Related Post

OPĆINA CERNIK

Autor - 13/10/2016 0
CERNIČKA ŠAGOVINA, 13. listopada 2016.– Možda i najznačajniji projekt koji je realiziran ove godine na području Općine Cernik je adaptacija…