2116 0

SLAVONSKI BROD 8. siječnja 2018. – Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije oglasila se priopćenjem   u svezi akcije pod nazivom „Regata za razum – Piranski zaljev – Savudrijska vala“ koju planira organizirati i održati umirovljeni pukovnik Petar Janjić-Tromblon na morskoj granici sa Slovenijom.

 

-Zadnjih dana umirovljeni pukovnik Petar Janjić – Tromblon, svojim radikalnim stavovima  pokušava se u javnosti nametnuti kao „samoprozvani“ lider braniteljske populacije, postavljajući   pri tome nekakve ultimativne zahtjeve i svojevrne prijetnje Hrvatskoj Vladi i premijeru Plenkoviću osobno, a da ga pri tome nitko nije ovlastio da istupa u ime braniteljske populacije.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije u potpunosti odbacuje i ne prihvaća ovakav način neprimjerene komunikacije.

Posebice ne prihvaćamo samoinicijativne pojedinačne javne istupe bilo kojeg pojedinca, a sve pod krinkom tobožnjeg zastupanja braniteljske populacije i interesa braniteljske populacije.

Hrvatski branitelji su organizirani u svojim braniteljskim udrugama i isključivo djeluju i rade putem njih. Hrvatskim braniteljima nisu potrebni samoprozvani vođe i kojekakvi povremeni „revolucionari“, čije je djelovanje u dnevno-političke svrhe vrlo upitno i nadasve štetno, poglavito braniteljskoj populaciji, pa i šire.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, zalaže se i podržava rješavanje svih nastalih problema i sporova, poglavito onih državne i međudržavne razine, isključivo pravnim putem i putem nadležnih institucija Republike Hrvatske – navodi se u priopćenju  koje  je potpisao predsjednik KUPIDR BPŽ-e brigadir BRANKO CINDRIĆ.

 

Related Post