AKTUALNI GRADSKI SAT: OPORBA NEĆE POSTAVLJATI PITANJA SVE DOK GRADONAČELNIK NE BUDE USMENO ODGOVARAO NA PITANJA

927 0

NOVA GRADIŠKA, 23. prosinac 2010. – Aktualni sat na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća trajao je kratko, kao i prethodna dva. Mato Bilonjić, dr. Dražen Oršulić i Anđelko Pojatina (HDZ) negodovali su i zamjerili gradonačelniku Josipu Vukoviću na pismenim odgovorima na vijećnička pitanja i zatražili da na sjednicama usmeno odgovara na pitanja

vijećnika. 

 

Nezadovoljni pismenim odgovorima

 

– Nismo zadovoljni pismenim odgovorima i početkom naredne godine zatražiti ćemo da o našim pitanjima raspravlja gradsko vijeće. Tražimo usmene odgovore na sjednici. Ukoliko to tako ne bude nećemo postavljati pitanja jer to nama ništa ne znači. Sjednice ne prenosi radio postaja iako je to Poslovnikom predviđeno, a danas se, na primjer raspravlja o proračunu – kazao je Mato Bilonjić. Dr. Dražen Oršilić smatra da bi gradonačelnik, iako ima pravo ne odgovoriti na pitanje, na sjednicama morao odgovoriti bar na većinu pitanja jer vijećnici imaju opravo pitati, ali i čuti odgovore. Pismene odgovore koje su dobili smatra nepotpunima.

 

Imamo odgovore na sva pitanja

 

– Ne postoji to pitanje u ovom gradu na kojeg nema odgovor i rješenje ova gradska uprava i gradonačelnik. Kada se razriješi ovaj neadekvatni Radio Nova Gradiška i njegovo nezakonito poslovanje, da građani mogu dobiti pravu informaciju bez utjecaja politike, tada ćete čuti glas gradonačelnika – odgovorio je gradonačelnik Josip Vuković.

Donosimo pismene odgovore na da vijećnička pitanja zbog kojih je oporbena koalicija tražila izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća.

HDZ HSS i Nezavisni vijećnik Stanešić tražili su informaciju o osnivanju Gradskog radija Nova Gradiška i poseban osvrt na financiranje radija i djelatnika, koncesiju i emitiranje programa. Tražili su i izvješće o sufinanciranju minimalnih mirovina, broj korisnika sa imenom i prezimenom te mjestom boravka jer, kako je na sjednici Vijeća kazao Mato Bilonjić, raspolažu s informacijama da naknadu primaju i oni koji ne žive u Novoj Gradiški.

 

Gradski radio postaje gradska medijska kuća

 

– Gradski radio Nova Gradiška nije organiziran u sklopu Industrijskog parka kako navodite. Puni naziv tvrtke je Gradski radio d.o.o. Nova Gradišku, Relkovićeva kbr. 4 što ujedno znači da je tvrtka osnovana kao trgovačko društvo, temeljem Zakona o trgovačkim društvima i upisano u Sudski registar Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu, a jedini vlasnik i osnivač tvrtke je Industrijski park d.o.o.

Gradski radio danas funkcionira kao trgovačko društvo u okviru registrirane djelatnosti, a to je obavljanje informativne djelatnosti koja u sebi sadrži obavljanje radijske djelatnosti, izdavačke djelatnosti Novogradiških novina, uređivanja i održavanja gradskih web stranica i stranica gradskih tvrtki i ustanova, te u konačnosti uređivanje budućeg TV programa za područje Grada Nova Gradiška.

Gradski radio d.o.o. trenutno zapošljava zajedno s direktorom ukupno šest djelatnika (direktor, tri novinara i dva tehničara). Njihova sudbina nije upitna jer obavljajući djelatnosti za koje je tvrtka uredno registrirana. Uvjereni smo u pozitivno poslovanje iste.

Dosadašnjim načinom rada iznajmljena oprema antenskog stupa uplaćivana je na tekući račun direktora i žiro račun KUD-a, a budući da je Grad Nova Gradiška sa operatorima sklopio ugovore o zakupu, a zakupnina će se uplaćivati Gradu. Ta sredstva su proračunski vezana za financiranje informativne djelatnosti kroz rebalans za 2010. godine i u proračunu za 2011. godinu – stoji u odgovoru pročelnika Zlatka Zebića na pitanje o Gradskog radija Nova Gradiška.

 

Pomoć samo novogradiškim umirovljenicima

 

– Služba za pravne i opće poslove i lokalnu samoupravu pri realizaciji Odluke o pomoći umirovljenicima koristila se isključivo službenim podacima dobivenim od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – središnja služba Zagreb. Sukladno navedenom svi umirovljenici koji su ostvarili pravo na naknadu imaju prebivalište na području Grada Nove Gradiške. Pri podnošenju zahtjeva za naknadu svi umirovljenici koji su ostvarili pravo na naknadu predočili su osobne iskaznice i potvrdili svoj identitet. Skrenuli bi Vam pozornost da Vi osobno, kao i drugi gradski vijećnici možete izvršiti uvid u službene podatke pri Službi za pravne i opće poslove i lokalnu samoupravu Grada Nove Gradiške – odgovorio je Zlatko Zebić na pitanje sumnju da potpora primaju umirovljenici koji ne žive u novoj Gradiški.

  

Related Post