COVID PREKRŠAJI: Zaražen napustio bolnicu i odšetao među ukućane

689 0

Na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška  uhvaćeni u kršenju samoizolacije i sa  krivotvorenim PCR testovima

 

UGROZIO ZDRAVLJE ČLANOVA OBITELJI

SLAVONSKI BROD, 27. siječnja 2021. – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti. Utvrđeno je, da je 73-godišnjak, dana 18. prosinca 2020. godine, samovoljno napustio liječenje u bolnici na Odjelu za COVID pozitivne osobe, otišavši kući. Dakle, nije postupio po mjerama nadležnog državnog tijela za sprječavanje zarazne bolesti, te je tako ugrozio zdravlje članova svoje obitelji.  Policijski službenici protiv 73-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu.

GRANIČNOJ POLICIJI NA UVID DALI KRIVOTVORENE PCR TESTOVE

Na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška, na ulazu u RH, policijski službenici su jučer (26. siječnja) ponovno otkrili tri krivotvorena PCR testa. Naime, u 7.40 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, vozač osobnog automobila i putnica (državljani Bosne i Hercegovine) u dobi od 65 i 62, dali su policajcima na uvid krivotvorene PCR testove. Također su policajci na graničnom prijelazu Slavonski Brod, u 10.50 sati, kod 26-godišnjeg putnika (državljanin Bosne i Hercegovine) u autobusu (bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka i registracijskog broja), otkrili krivotvoreni PCR test. Policijski službenici protiv 65-godišnjaka, 62-godišnjakinje i 26-godišnjaka, podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

KRŠILI SIGURNOSNE MJERE SAMOIZOLACIJE

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, jučer su od 10 do 22.30 sati, prilikom izlaza iz Republike Hrvatske, utvrdili da je pet (5) osoba kršilo sigurnosnu mjeru samoizolacije. Radi se o troje državljana Republike Hrvatske (26-godišnjakinja, 44-godišnjak i 78-godišnjak), državljaninu Bosne i Hercegovine u dobi od 36 i državljanki Njemačke u dobi od 36. Utvrđeno je, da je 26-godišnjakinja trebala tranzitirati kroz Republiku Hrvatsku, no zadržala se u zemlji duže od 12 sati, a druge četiri osobe su imale prethodno izrečene sigurnosne mjere samoizolacije (na graničnim prijelazima: Slavonski Brod, Stara Gradiška, Pasjak i Macelj), kojih se nisu pridržavali. Odbijen im je izlaz, te su upućeni na svoje adrese prebivališta radi izvršenja mjere samoizolacije. Policijski službenici su spomenutim osobama izdali prekršajne naloge, odnosno novčano su kažnjeni zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Related Post