DAN CIVILNE ZAŠTITE – Popuna postrojbi Civilne zaštite

700 0

28. veljače 2012. – Povodom obilježavanja 1.ožujka Međunarodnog

Dana civilne zaštite, danas je u Slavonskom Brodu održana svečana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Brodsko-posavske županije.

 

Sjednicom je predsjedao načelnik Stožera Davor Valović. koji je napomenuo da je izrađen Plan zaštite i spašavanja temeljem kojeg je u tijeku popuna postrojbi civilne zaštite. Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, Pavo Baričić, nazočne je upoznao s dosadašnjim radom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, posebno naglasivši djelovanje sustava zaštite i spašavanja pri ugrozama kao što su poplave i suše zbog koje je već i ove godine nastao problem opskrbe vodom stanovništva u sušom pogođenim područjima.

U suradnji s Hrvatskom vojskom i dobrovoljnim vatrogasnim društvima problem je otklonjen opskrbom stanovništva vodom iz cisterni.

Nazočnima su se obratili predstavnici PU brodsko posavske i HGSS-Stanica Požega. Na kraju je načelnik Stožera, Davor Vlaović uputio čestitke na dosadašnjem radu te poželio što manje intervencija u ovoj godini. (BPZ)

Civilna zaštita (CZ) u RH bilježi svoju povijest od kasnih dvadesetih godina 20. stoljeća. Odlukom Vlade RH iz 1992. godine Međunarodni dan civilne zaštite, koji se tradicionalno obilježava 01. ožujka, postao je i Dan Civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Od 1. siječnja 2005. civilna zaštita djeluje u sastavu Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Related Post